Miért nem viselnek a pasik gyakrabban szövetnadrágot?

A divat egyik nagy hátránya, hogy szezononként változik. Persze nem kötelező félévente lecserélni a teljes ruhatárunkat, de aggasztó lehet, amikor megkedvelünk egy trendet (például nemrég a peplumot), és mikor pár hónappal később újra szeretnénk vásárolni kedvenc darabunkat, kizárólag a hűlt helyét találjuk.

Aki férfiként a klasszikus stílust kedveli, nincs ilyen helyzetben, hiszen az időtálló darabok mindig ott lesznek legalább a szaküzletek kínálatában. Viszont számukra is vannak olyan ruhadarabok, amik amilyen hirtelen fel, utána olyan gyorsan le is tűnnek. Szerencsére akadnak közülük olyanok is, amik pár évnyi harc után annyira mainstreammé válnak, hogy beírják magukat az alapdarabok közé és szinte minden szezonban megtaláljuk őket – a FashionBeans szerint a következő ilyen a szövetnadrág.

Rögtön egy kis magyarázattal kezdenénk: bár a név megtévesztő, a posztban szereplő szövetnadrágot ne tévesszék össze a vékonyabb anyagból készült öltönynadrággal! Mi most a vastagabb, legtöbbször gyapjúból készült és kicsit merevebb darabra gondolunk és azzal kapcsolatban adunk öltözködési tippeket is.

Mire figyeljünk?

Amire ügyelnünk kell az az, hogy mindenképpen úgy állítsuk össze a szettünket, hogy úgy tűnjön, mintha csak véletlenül vagy „nincs más mosatlan” alapon húztuk volna magunkra. Az egyre több kifutón és divatanyagban felbukkanó szövetnadrág szárának hosszára nem vonatkoznak az általános szabályok. A bokáig érő darabokkal például nyáron egy jópofa mintás zoknit, télen pedig az új bakancsunkat villanthatjuk.

Az anyag kiválasztása leginkább olyan fontos, mint a megfelelő fazoné: egy pamuttal vagy tweeddel nem igazán lőhetünk mellé, a bátrabbak mintákban is gondolkodhatnak. A sötétebb színek hivatalosabb hatást is keltenek, a világosak pedig sokkal informálisabbak. Előbbiek közé tartozik egy nagy kedvencünk, a tengerészkék és a grafitszürke is. Bár a fekete színt sokan kedvelik, mi inkább azt tanácsoljuk, hogy ne menjenek ennyire biztosra, öltözzenek kicsit kreatívabban.

Hogyan kombinálja?

szovetnadrag
reklámanyag

A szövetnadrágokban az a legjobb, hogy egymással teljesen eltérő szetteket is össze lehet állítani a segítségükkel: egyik nap viselhetjük csatos bőrcipővel és duplasoros zakóval, másnap pedig tornacipővel és egyszerű V-nyakú felsővel vagy dzsekivel. Bár szakértők azt tanácsolják, hogy ha a nadrágunk sötét, akkor fentre válasszunk világosabb darabokat, mi nem teljesen értünk ezzel egyet: egy világosszürke alsóhoz például tökéletesen passzol egy bézs kabát fehér felsővel.

Mivel a szövetnadrág önmagában is egy hangsúlyos darab, ha színeset választ belőle, akkor összeállításának többi részéhez minimalista vagy visszafogott ruhák és kiegészítők közül válasszon. A burgundi színű nadrágok a sötétkék farmerhez hasonlóan ezerféleképpen kombinálhatóak. Mivel azonban a szövetnadrágnak szigorú formája van, ezért arra ügyeljen, hogy mindenképpen testkövető – nem testre feszülő – inget, pólót, zakót válasszon hozzá. Adjon esélyt magának és legalább egyet próbáljon fel, az nem kerül semmibe. És ki tudja, talán egy új kedvencre talál.

Inspiráció szürke nadrághoz: Gant Rugger, J. Crew és H&M.
Inspiráció szürke nadrághoz: Gant Rugger, J. Crew és H&M.reklámanyag
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek