Egészséges nasi: zölségchips házilag

Zanza!

Az egyik nagyobb boltban felbukkant a vegyes zöldségchips. Mindez nagyon fiinom, szép és jó, de a tartalmához képest elég borsos ára van. Létezik otthoni verzió is rá. Sima napraforgóolaj helyett kókuszolajat javaslok, ez ugyanis sokkal egészségesebb, ráadásul magasabb hőmérsékleten ég, mint a sima étolaj, ezért többször is használhatjuk nyugodtan.

chips
Fotó: Katuci

Az olajban sütés miatt természsetesen ez a nasi sem nullkalóriás, ha végképp szigorú saját magával, kipróbálhatja a sütőben sütést is, úgy viszont hosszabb idő alatt készül el, és az íze is kicsit más lesz.

Hozzávalók:

zöldségek vegyesen (cékla, zeller, édesburgonya, sárgarépa, paszternák)
kókuszolaj

  1. A megtisztított zöldségeket gyaluval vagy zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.
  2. A kókuszolajat felmelegítjük, a lángot közepesre mérsékeljük.
  3. Egyszerre ne tegyünk túl sok zöldséget az olajba. Ha ropogósra sült, szedjük ki papírtörlőre, sózzuk meg, és ropogtassuk.
Blogmustra