OFFLINE

Egészséges nasi: zölségchips házilag

2014. április 9., szerda 09:39

Az egyik nagyobb boltban felbukkant a vegyes zöldségchips. Mindez nagyon fiinom, szép és jó, de a tartalmához képest elég borsos ára van. Létezik otthoni verzió is rá. Sima napraforgóolaj helyett kókuszolajat javaslok, ez ugyanis sokkal egészségesebb, ráadásul magasabb hőmérsékleten ég, mint a sima étolaj, ezért többször is használhatjuk nyugodtan.

chips
Fotó: Katuci

Az olajban sütés miatt természsetesen ez a nasi sem nullkalóriás, ha végképp szigorú saját magával, kipróbálhatja a sütőben sütést is, úgy viszont hosszabb idő alatt készül el, és az íze is kicsit más lesz.

Hozzávalók:

zöldségek vegyesen (cékla, zeller, édesburgonya, sárgarépa, paszternák)
kókuszolaj

  1. A megtisztított zöldségeket gyaluval vagy zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk.
  2. A kókuszolajat felmelegítjük, a lángot közepesre mérsékeljük.
  3. Egyszerre ne tegyünk túl sok zöldséget az olajba. Ha ropogósra sült, szedjük ki papírtörlőre, sózzuk meg, és ropogtassuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta