10 egyszerű és menő smink a Youtube-ról

A tíz menő, videós tutorialok alapján elkészíthető frizura után összeszedtünk tíz olyan, videós segítséggel szintén elsajátítható sminket, melyek sokat hozzátehetnek napi rutinjához. A kisfilmekből megtanulhatja, mi a legegyszerűbb módja a tusvonal és a füstös szemek elkészítésnek, hogyan érdemes a nappali sminket éjszakaira turbózni, de a Kim Kardashian arcát tökéletesítő hightlighter-technikát és Lana Del Rey egyszerű, mégis hatásos praktikáját is ellesheti.

1. Problémás bőrből is lehet makulátlan

Nincs annál rosszabb, mint amikor pont a bőre miatt nem tud valaki magabiztos lenni. Pedig a bőrhibákat könnyű eltüntetni, csak a megfelelő alapanyagokra és technikára van szükség hozzá. Első lépésként hidratálja az arcát mattító arckrémmel, majd a bőrtípusához és tónusához passzoló, lehetőleg folyékony alapozót dolgozza el a bőrfelületen. Ajánlott szabad kézzel felvinni a krémet és az ujjainkkal bedolgozni, nem pedig szivaccsal felvinni, mert az felsértheti a gyulladásokat. Az alapozó felvitele után folyékony, lehetőleg sűrű állagú, gyulladáscsökkentő korrektorral fedje el a bőrhibákat, itt érdemes ecsetet is használni. Púderrel fixálja.

2. Kim Kardashian-féle füstös szemek

A reality műsorok királynőjének nem csak méretes hátsóját, de profi sminkjét is sokan irigylik, azoknak külön jól jöhet ez a videó, amiben Kardashian füstös szemeinek trükkjét magyarázza egy önjelölt beauty-szakértő. Arra azért nem árt ügyelni, hogy olyan műszempillákkal dolgozzon, amitől nem kell másodpercenként kettőt pislognia, mint a videóban szereplő lánynak. Egyébként elég jól néz ki, ráadásul semmi extra sminktermék nem szükséges hozzá.

3. Műszempilla

Bár a filmekben tíz másodperc alatt felapplikálják a soros műszempillát, a valóságban ennél jóval több, legalább tízszer ennyi időt igényel, gyakorlott kéznek. Hogy segítsük a nagy kínlódásban, mutatunk egy olyan videót, ami a szempillák méretétől függően is működik. Szempilla vásárláskor kifejezetten ügyeljen arra, hogy a szemhéj hosszának megfelelő méretet válasszon, illetve érdemes odapróbálni a választott darabot a szempillák tövéhez: a megfelelő méretnek pontosan illeszkednie kell a szempillák végéhez. Eleinte inkább olcsó darabokkal próbálkozzon a tanulás kedvéért, ha pedig már rutinosan bánik a pillákkal, ruházzon be egy komolyabb minőségire is.

4. Piros ajkak

Felejtse el, hogy olyan piros ajkakat fog rittyenteni otthon a fürdőszobában, mint az éppen aktuális celeb legutóbbi címlapján. Hasonlót viszont nem nehéz kihozni belőle, ebben segíti az alábbi videó is. Azt ajánljuk, rúzsozás előtt radírozza le ajkait - ezt megteheti fogkefével - majd alapozza le. Ajánlott utána ajakápolóval (Carmex) vagy egy picit drágább, de tényleg profibb hatást garantáló Prep-Prime-ra beruházni, ami rúzsozás előtt feltölti és korrigálja az ajak felületét (a MAC-ben kapható verziót már próbáltuk és elégedettek vagyunk vele, az ára 6 ezer forint alatt van). Ha megfelelően beszívódtak, utána jöhet a rúzsozás: figyeljen, hogy ne vigye fel túl vastagon, a felesleges réteget a jól bevált zsebkendős módszerrel szedje le, és kész is.

5. Tusvonal

Tusvonal készítéséhez használhat mártogatós ecsetet és tusfilcet is, mi inkább utóbbit preferáljuk, főként azért, mert könnyebb vele dolgozni. Ettől függetlenül az ecsetes változat is nagyon jó, de azt már tényleg a profiknak gyártják. Saját tapasztalatból mondjuk, hogy nem kell pont a legdrágább tusból bevásárolnia: a 800 forintért kapható Essence változat is legalább olyan tartós, mint egy L'oreal vagy MaxFactor, és dolgozni is könnyű vele. A tusvonal titka, hogy határozott mozdulatokkal dolgozzon, korrigáljon, ha kell, a két vonal pedig mindenképp legyen szinkronban. Ha még csak tanuló-tusvonal készítő, ajánlatos eleinte csak otthonra próbálkozni. Saját tipp, hogy ha nincs rutinja, előbb rajzolja be nyugodtan ceruzával a kívánt vonalat, azt könnyebb korrigálni és újrarajzolni, mint a tust.

6. Smink felfrissítése

Nappali sminkből talán még egyszerűbb is egy pöpec éjszakai sminket csinálni, mint csupasz arcon kezdeni, hiszen az alapot kell már csak felturbózni: estére bőven belefér, sőt, ajánlott is hangsúlyozni a tusvonalat, felvinni egy erősebb szemhéjfestéket, jobban kihúzni a pillákat és erősíteni a pirosítót. Persze azért módjával.

7. Kontúr

Még egy trükk, ami felfedi Kim Kardashian mesterségen kreált arcának titkát. A highlighter technika a közhiedelemmel ellentétben nem bonyolult, de a tökéletes tusvonalhoz hasonlóan szintén érdemes több videót megnézni belőle. Amit mi mutatunk, talán a legjobb és legértelmesebb az összes közül, úgyhogy vakolás előtt tanulmányozza át.

8. Mindennapi sminkrutin

Íme a 'Hogyan nézzek ki úgy, mintha nem lenne rajtam smink, de mégis van?' technika kulcsa. Alap eszközök és sminktermékek szükségesek hozzá, a fő hangsúly a bőr korrigálásán van, amit egy kis pirosítóval és szempillaspirállal üdít fel a blogger. Valószínűleg többször is elkészítette már, de azért nézzen bele, mert elcsíphet olyan trükköket, ami még jól jöhet. 

9. Így tüntesse el a karikákat

Sokunknál az alvás mennyiségétől függetlenül előfordul, hogy Samsonite-okat megszégyenítő táskákkal ébredünk a szemünk alatt. Ez – a bőrhibákhoz hasonlóan – szintén korrigálható egy, a bőrtónushoz megfelelő alapozó vagy highlighter segítségével. Akkor ajánljuk ezt a praktikát, ha alapozás után is feltűnően nagy a feketeség a szemek alatt.

10. Lana Del Rey smink

A XXI. századi Marylin Monroe sminkjét – porcelán bőr, erős tusvonal, halványbarack, néha vörösre rúzsozott száj – nem nagy ördöngősség elkészíteni. Ha esetleg már próbálta, de problémái akadtak vele, akkor próbálja meg elkészíteni az alábbi videó alapján, ami az énekesnő egy korábbi sminkjét teljesen leutánozva mutatja be, hogyan lehet gyakorlatilag bárkiből Lana Del Rey. Ehhez viszont először fejlessze tökélyre az ötödik pontban már említett tusvonalat, mert kulcsfontosságú a sminkben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek