Lusta nőknek kedveznek a frizura- és sminktrendek

Lassan körvonalazódik, hogy milyen szerelésekben és kiegészítőkben fogjuk tölteni a 2014-es őszi-téli szezont, viszont az sem mindegy, hogy az új külsőnkhöz milyen frizurát illetve sminket kérünk majd kedvenc szalonunkban, vagy készítünk el otthon.

Jó hír, hogy akár vagyonokat is megspórolhatunk, mivel úgy tűnik, hogy a divatházak mesterfodrászai a szabadnapos, másnapos vagy lusta nőket vették célba a tervezésnél. A manikűrdivatban egyértelműen mellőzve lesznek 2014-ben a színek, inkább a natúr árnyalatú lakkokat részesítjük majd előnyben. Ilyen természetes manikűrben és sminkben gondolkodott az idei divathéten többek között Alexander Wang, Kate Spade, az Altuzarra valamint Michelle Obama egyik kedvenc tervezője, Narciso Rodriguez is.

Mind a frizura mind a smink terén egyértelműen az Alexander McQueen ház volt a legbevállalósabb és a leglázadóbb a szezonban. „Az Alexander McQueen ház témája a vad szépség volt. Ezért azt akartam, hogy a nők arca jobban látható, nyitottab legyen” – mondta divatház vezető tervezője, Sarah Burton az erős koncepcióról, amin a sztársminkessel, Pat McGrathal dolgozott együtt. Így a márka szerint jövőre menő lesz a bozontos, fekete tollal felcicomázott szemöldök, és a fejtetőre spirálban felfont tincsek.

Szabadnapos balerina frizurát ötlött ki a szezonban Diana Von Furstenberg, Jean Paul Gaultier illetve a Prada fodrásza is. A konty menő lesz lazább, szigorú tekintet kölcsönző, fejre felfésült és alulra felcsavart változatban is az ősszel.

Talán még a kontynál is egyszerűbben elkészíthető frizurának számít a lófarok és a fonott copfok, amik szintén felbukkantak New Yorktól Párizsig olyan divatházak kifutóin mint a Ralph Lauren, a Marc Jacobs vagy a Chanel, melynek tervezője, Karl Lagerfeld például bevásárolni küldené ilyen frizurával ügyfeleit – írja a harpersbazaar.com

A következő szezon meghatározó frizuravonala lesz várhatóan a Gucci bemutatóján is feltűnt, ágyból kikelősen kócos frizura, az Alexander Wang által preferált homlokba fésült egyenes haj, valamint a kétoldalra fésült, vizes hatású frizura, mint ami olyan fiatal divatházak kifutóján volt látható, mint a Thakoon vagy Christopher Kane. Nézze meg a galériában, hogy milyen frizurák elkészítésével bajlódunk majd a tükör előtt 2014 őszén!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek