Meleg saláták: csirkés kukoricasaláta

Bizony, a saláta nem csak hidegen jó, kitűnőek a melegen tálalt saláták is. Akár egy kis rizst is főzhetünk mellé, ha kiadósabb ételként szeretnénk tálalni. A csirke nem lesz száraz, hiszen kap egy nagy adag vajat a végén, ami garantálja a szaftosságot.

kukoricás csirke

Takarékos ebéd, egy ekkora adagból négy ember is jóllakhat. A chilivel és a zöldcitrommal bánjunk ízlés szerint, de ne hagyjuk ki, pont ad annyi pluszt, amitől igazán ízes lesz az étel. A friss petrezselyem megkoronázza az egyszerű salátánkat, de a legjobb tulajdonsága akkor is az, hogy 30 perc alatt kész van ez az ebéd is!

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
60-70 dkg kukorica konzerv (nemrég tesztelük őket!)
2 csomag újhagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 chilipaprika
1 lime
só, bors
olívaolaj, vaj

  1. A megmosott csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát és a fokhagymát is felkarikázzuk. A chilit felaprítjuk (ha nem szeretnénk, hogy nagyon csípjen, kaparjuk ki a magokat).
  2. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk az újhagymát, a fokhagymát és a chilit, kicsit megpirítjuk, majd több részletben, folyamatosan forgatva hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Néhány percig sütögetjük a húst, majd közepesre mérsékelve a lángot, lefedve pároljuk 20 percig. Közben ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. 20 perc elteltével már megpuhul a hús, így levehetjük a fedőt. Vegyük feljebb a lángot, dobjunk rá egy evőkanál vajat, a felaprított petrezselymet, 3-5 perc alatt pirítsuk meg. Ha már kapott egy kis színt a hús, levehetjük a tűzről a serpenyőt.
  4. A húsra csepegtetünk néhány csepp lime levet, beleforgatjuk a lecsepegtetett kukoricát. Jól összeforgatjuk, és rögtön tálaljuk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra