OFFLINE

A vörös rúzs ideje lejárt

2014. március 27., csütörtök 07:51

A klasszikus vörös rúzs helyett egyre inkább a testszínű, természetes árnyalatokat választják a brit nők. Három éve most először sikerült több eladási profitot hoznia a visszafogottabb árnyalatoknak, hiába harangozták be 2014-et a vörös rúzs évének a szakértők. A Debenhams eladási statisztikájából kiderül, hogy a tavalyi adatokhoz képest 62%-kal több fogy a bőrszínű rúzsokból, ami főként a vörösszőnyeges sminkeknek és divathetek trendjeinek köszönhető.

Camille Belle, Pink és Alicia Keys már a tavalyi Grammy-n is nude ajkakkal ünnepeltek, az Oscaron viszont már a legtöbb színésznő, köztük a győztes Cate Blanchett, valamint a jelölt Julia Roberts és Amy Adams is a természetes hatást választották. A puritán, testszínű ajak a 2014-es tavaszi-nyári bemutatókon debütált, azóta pedig több kampányban és celebnő mindennapi rutinjában is egyre népszerűbb – írja a Daily Mail.

A futáskor is sminktől tocsogó Kim Kardashian például elég szembetűnő smink-változáson esett át: korábbi, erősen lealapozott arca és vörös ajkai helyett ma már sokkal inkább könnyedebb, gyakorlatilag láthatatlan sminket használ.

Trendek ide vagy oda, a klasszikus vörös rúzsnak mindig is helye lesz a szépségápolásban, még akkor is, ha az aktuális trendek miatt ma kifejezetten divatjamúltnak számít vörös ajkakkal megjelenni egy fontos eseményen. Az jelenlegi trendek egyértelműen a kevesebb néha több elvét követik, elegendő csak megnézni egy komoly editorial képeit.

Ön használ rúzst?

 • 61
  Igen, akkor általában vöröset.
 • 225
  Igen, amilyen színhez éppen kedvem van.
 • 136
  Nem, kényelmetlenül érzem magam benne.
 • 66
  Kifejezetten rühellem a rúzsokat.

A vörös rúzs történelme egyébként egészen az ősi egyiptomiakig vezethető vissza, akik bróm, jód és hínár keverékéből alkották meg az egyébként mérgező ajakfestéket. Erzsébet királynő méhviaszt és növényi párlatot használt a karmazsin ajkakhoz, a brit parlament 1770-ben viszont betiltotta a használatát.  Az első tekerős rúzshokhoz a húszas évek elején lehetett hozzájutni, a Chanel, Helena Rubenstein és Max Factorhoz hasonló márkák pedig gondoskodtak róla, hogy minden nőnek legalább egy lapuljon a táskájában. Sikeres munkát végeztek: egy utóbbi felmérés szerint a nők csaknem 81%-a használ rúzst. Hogy éppen milyet, azt mindig az aktuális trendek befolyásolják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta