Az év modellje: Kondás Kata

A 19 éves Kondás Kata lett a 2014-es Glamour Women of the Year választáson az olvasók szavazatai alapján az év modellje. A fiatal, de nagyon tapasztalt modell rengeteg híres tervező kifutóján végigvonult már, például a Calvin Klein, a Jean Paul Gaultier, a Victoria Beckham, a BCBG Max Azria, a Giorgio Armani, a Mugler vagy a Ralph Lauren show-in is szerepelt – a díjjal kapcsolatban kérdeztük terveiről, eddigi élményeiről.

„Ez a díj nagyon nagy megtiszteltetés számomra, mert én úgy gondolom, hogy bármennyire lehetünk sikeresek és elismertek külföldön, de mégis az a legnagyobb siker, öröm a számunkra, hogyha itthon a saját hazánkban is elismernek minket” – mondta a Díványnak az 5 éve modellkedő Kondás Kata, utalva a korábbi győztes Palvin Barbarára és Mihalik Enikőre.

A fehér USE Unused overált viselő modell ugyan azt nem tudta hirtelen felsorolni, a hazai közönség milyen reklámokban, divatanyagokban láthatja őt, de – mint monda – csak a díj átvétele okozta sokk miatt felejtett el szinte mindent, még a Philosophy magazint és a Káldy Juli kampányt is.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

„Idén a New York-i és milánói divatheteken dolgoztam, nemrég jöttem haza. Nem tudnék kiemelni egy olyan bemutatót, ami hú de nagy élmény lett volna, mert számomra az összes az! Mindegyik más, ezért mind külön élmény számomra, pont ezért szeretem a modellkedést, mindegyik fotózás és bemutató más és más” – nyilatkozta Kondás, aki hamarosan visszautazik New Yorkba, de még nem árulhatja el, milyen munkát kapott ott. Azért azt sikerült kihúznunk belőle, hogy eddigi munkái közül mi volt számára a legélménydúsabb, legérdekesebb:

„Nehéz kiemelni egy kedvenc munkát, mert, mint mondtam, mindegyik fotózás és bemutató más, de ha nagyon ki kell emelnem egyet, akkor egy Los Angeles-i videóforgatásomat mondanám el, melyet Found love címmel lehet megtalálni. Egy fekete-fehér szürrealista kisfilm, David Solomini rendezte. Hatalmas élmény volt számomra, mert két napra elutaztam Los Angelesbe emiatt a munka miatt és tényleg minden pillanatát élveztem. Egy olyan környezetben lehettem, ami nem mindennapi.”

Kondás 2009-ben a hazai Valentine Supermodel versenyen első lett, majd több ügynökség is szerződést ajánlott neki. New Yorkban debütált, Cynthia Steffe 2010. tavasz/nyári showján – írja róla a Wikipedia. Londonban a Storm az ügynöksége, mely többek között Kate Moss-t is menedzseli – áll a models.com-on.

„Számomra az álommunka mindenféleképpen valami divatmárkának a beauty kampányfotózása lenne, szerintem egy parfüm, vagy sminktermék-reklám az a csúcs!" – feleli az 1994-es, debreceni születésű  Kondás, amikor álmairól faggatjuk. „A modellkedés minden pillanatát élvezem már csak az utazás miatt is, a legnagyobb nehézség, hogy keveset láthatom a családom és a barátaimat” – mondja Kondás, akinek kedvenc tervezője Calvin Klein, kedvenc modellje Karlie Kloss, kedvenc városa pedig New York.

„A kedvenc városom New York, szeretnék majd ott maradni a modellkarrier után is, de jelenleg a modellkedésre koncentrálok. Nagyon érdekel a divatszakma, a későbbiekben mindenképp ilyen téren szeretnék elhelyezkedni, stylistként, vagy egy magazin szerkesztőségében” – nyilatkozza a 19 éves modell.

Kondás Kata keményen dolgozik, szinte nincs olyan divathetes anyagunk, amiben ne szerepelne: 2012-ben már Jean Paul Gaultier showját nyitotta és zárta a párizsi divathéten a DVSC edzője, Kondás Elemér karakteres arcú lánya. A 2013-as tavaszi kollekciókat felvonultató divatheteken is rengeteg bemutatón láthattuk, a 2013-14-es őszi-téli show-kon is előszeretettel foglalkoztatták. Nem meglepő, hogy ő lett a Díványon is a 2013-as egyik legmenőbb magyar modellje. Nézze meg a galériában Kondást és munkáit!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek