Hordjon órát, most újra menő

Ahogy az egymás közti kommunikáció walkie-talkie-k és a kazettás videómagnók, úgy az órák is elvesztették jelentőségüket az elmúlt pár évtizedben. A modern kor olyan vívmányai, mint az okostelefonok, számítógépek, tabletek, és egyéb szerkentyűk átvették az órák helyét a mindennapokban.

De szerencsére nem csak mi, hanem a huffingtonpost.com szerkesztői is egyetértenek abban, hogy a karóra nemcsak hasznos, de az ékszerekhez hasonlóan tökéletes kiegészítője is lehet ruhatárunknak. Íme pár érv amellett, hogy miért is érdemes befektetni egy-egy mutatós darabba!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Durva, hogy mindig a telefonon kell lecsekkolni, hogy hány óra

Vannak helyzetek, amikor képtelenség előhúzni a táskából vagy a zsebünkből a telefont. Például egy éttermi szakács nehezen főz és mobilozik egyszerre, de egy menyasszony se húzza ki alsószoknyája alól a telefonját ha arra, kíváncsi, hogy hány perc van még a boldogító igenig. De mikor olyan hétköznapi ügyet intézünk, mint a hétvégi nagybevásárlás, akkor is nehéz bevásárlótáskákkal a kezünkben előkapni a mobilunkat. Az unalmas tanórákról nem is bezsélve. Egy karórával sokkal egyszerűbben leellenőrizhetjük a pontos időt.

Van, hogy nem szeretnénk magunkkal vinni a telefont

Néhanapján megesik, hogy egy kis időre távol szeretnénk magunkat tartani az e-mailektől, Facebooktól, játékoktól, sms-ektől és a többi okostelefonról betölthető zavaró funkciótól. Így előfordulhat, hogy otthon hagyjuk a telefonunkat, aminek köszönhetően időzavarba kerülhetünk, vagy elkéshetünk egy találkozóról. Ha van egy jó óra kéznél, a telefon ilyen helyzetekben egyszerűen szükségét veszti.

Ha megszokja, csupasznak fogja érezni magát nélküle

Nem csak a nőknek, de a férfiaknak is hosszú évtizedekig az volt első dolguk ébredés után, hogy felcsatolták órájukat, ami nélkül, ha véletlenül ez a napi rutin tevékenység elmaradt, csupasznak érezték kezüket óra nélkül. És ez nem nevezhető rossz értelemben véve mániának vagy kötődésnek.

Az óra megkönnyíti a reggeli készülődést

Időnként túl nagy erőfeszítésbe telik minden reggel az aznapi ruhánkhoz megfelelő nyakláncot, karkötőt vagy gyűrűt találni. Egy csinos órával azonban egyszerre mind a hármat kiválthatjuk, akár farmerben és pólóban, akár egy elegánsabb kosztümben indulunk el otthonról. Próbálja ki a trükköt ön is bátran!

Az óránál megengedett egy kis bohémság

Az irodai munkaruháknál gyakran nem megengedett semmiféle lazaság, érdekes szín, vagy merész logó, ezzel szemben az óráknál valamivel szabadabb kezet kapunk, megjelenhet rajta egy játékos szám vagy betű, színes, csillogó minta, egészen biztosan nem keverjük bajba magunkat vele.

Az órád megmondja ki vagy

Akarva-akaratlan, az óra, amit nap mint nap viselünk személyiségünk részévé válik, úgy mint egy táska, egy telefon vagy egy autó. Egy óra nem csak hasznos kiegészítő, hanem státuszszimbólum is egyben. Gondoljon csak bele, hogy mi ez első benyomása egy Rolexben nyomuló üzletemberről vagy egy Casio tulajdonosról. Akár szándékosan, akár nem, mindegyik elárul valamit viselőjéről.

Fel kell nőni az óra viseléséhez

Az első órát általában gyerekként kapjuk meg, ami mindenki életében mérföldkőnek számít, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy ezentúl tőlünk is bárki megkérdezheti a pontos időt. De egy értékesebb, természetesen analóg óra csakis felnőtteken mutat jól és vehető komolyan. Minek ezzel a gyereket szivatni, egyszer úgyis mindenki felnő a feladathoz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra