no

20 ezer forintos ruhában férjhez menni: menő vagy ciki?

Újra beindíthatja az esküvői lázat a fiatalok körében a svéd H&M, aminek élelmes marketingesei és tervezői még ebben a hónapban piacra dobják 59.99 fontra (22.495 forint) beárazott menyasszonyi ruhájukat, melyet a harmincas évek hollywoodi divatja és dívái ihlettek. A fast-fashion márka egy képet már meg is jelentetett a fehér színű ruháról – kíváncsiak vagyunk, vajon felveszi-e a versenyt ez az olcsó ruha a státuszszimbólumnak számító habos-babos ruhakölteményekkel, amelyek akár 1 millió forintal is megdobhatják az amúgy is drága lakodalmak költségét. Egy átlagos esküvői ruha Angliában átlagosan 700 fontba (260 ezer forint) kerül, de egy elszánt magyar menyasszony ennél többet is simán kiperkál álmai ruhájáért.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A H&M legújabb kísérlete elképzelhető, hogy sikeres lesz, ugyanis egy nemrégiben készült felmérés is kimutatta, hogy mostanában a brit párok körében egyre gyakoribbak a szolid, hétköznapi esküvők, kevesebben választják a rongyrázós hetedhétországra szóló lakodalmat – írja a dailymail.co.uk.

„Már évek óta tartunk a kollekcióinkban partiruhákat és most úgy éreztük, hogy megadjuk ügyfeleinknek azt a lehetőséget, hogy megfizethető esküvői ruhát választhassanak a nagy napra” – mondta a márka szóvivője az egyébként valóban mutatós, vállnélküli, földig érő, nyakrésznél virágos gyöngydíszítést kapott darabról, amit a márka új arca, Miranda Kerr mutatott be a közönségnek a napokban.

A H&M-nek nem ez az első kísérlete lagziruha fronton, még a 2006-os Viktor & Rolffal való kollaborációjuk keretében dobtak piacra egy nem szuperdrága, de nem is különösebben kedvező árú, 349 dollára (78.700 forint) beárazott menyasszonyi ruhát, ami akkor nem kavart túl nagy port a divatrajongók körében.

„A H&M lényegében azt üzeni a menyasszonyoknak, hogy az, hogy mit viselnek az esküvőjük napján, nincs befolyással arra, hogy mennyire szeretik a leendő házastársukat. És ezzel a ténnyel mindenki tisztában van egyébként” – áll ki a konfekció esküvői ruha mellett a Washington Post divatszerkesztője, Caitlin Dewey. Bár azért leesne az állunk, ha Kim Kardashian is egyetértene az újságíró szavaival és a tőle elvárt felvágós és csicsás designerruhája helyett májusban inkább egy átlagos H&M menyasszonyi ruhában mondaná ki a boldogító igent Kanye Westnek.

Megfizethető esküvői ruha kollekciót dobott már piacra 2012 májusában a Topshop is Richard Nicollal karöltve, de a Debenhams kínálatában is találni csinos darabokat 190 font (71.219 forint) körüli áron. A Nextnél egy második házasságkötésre alkalmasabb fehér csipkés ruha 70 fontba (26.239 forint) kerül, de a JC Penney is beszállt az üzletbe, náluk átlagosan 99 dollárba (22.565 forint) kerülnek a fehér esküvői ruhák. A Target 90.99 dollárért (20.510 forint) már tart esküvői ruhákat, sőt fel van készülve a kétségbeesett vőlegények igényeire is, ugyanis a márkánál olcsó jegygyűrű is kapható 74.99 dollár (16.900 forint) körüli áron.

Hazánkban talán még a Mango képes felvenni a versenyt a H&M-mel, a spanyol márkánál 25.995 – 39.995 forint között csaphatunk le egy elegáns, bár felejthető menyasszonyi ruhára. Ön mit gondol az új jelenségről? Menő pár tízezer forintos ruhában férjhez menni, vagy inkább cikinek találja, hogy van, aki nem adja meg a módját a nagy napnak? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (3855) (1944) Ciki!
Mustra