OFFLINE

Molnár Gábor mehet a Bocuse d'Or európai döntőjére

2014. március 12., szerda 15:33

A nemrég Michelin-csillaggal díjazott Borkonyha étterem séfje, Barhó Szabolcs mellett öten (Daniel O'Shea – Alabárdos étterem, Galgóczi Sándor – Cafe Pierrot, Győrffy Árpád – Aranykaviár, Molnár Gábor – Geisel's Vinothek, München, Szűcs Zoltán – Salon Étterem) mérettették meg magukat az egyik legmenőbb szakácsverseny, a Bocuse d'Or hazai elődöntőjén, amin végül Molnár Gábor végzett az első helyen. Ezzel megkapta a lehetőséget, hogy részt vegyen az európai döntőn májusban. Ha itt bekerül a legjobb 12 közé, indulhat a világversenyen 2015 januárjában. A második helyet Daniel O'Shean, a harmadikat Győrffy Árpád szerezte meg. Különdíjat a továbbjutó Molnár és O'Shean kapott: előbbi a legjobb halételért, utóbbi a legszebb tányérért.

Daniel O'Shea versenymunkája
Daniel O'Shea versenymunkája

A versenyt Paul Bocuse, a most 88 éves, az évszázad szakácsának tartott étteremtulajdonos alapította 1987-ben. Azóta minden második évben rendezik meg. A szabályok meglehetősen szigorúak, megadott alapanyagokból kell elkészíteni az ételeket. Minden évben egy húsos és egy halas ételt kell készíteni. A magyar válogatón az alábbiakat kellett használniuk a szakácsoknak: malaccomb lábbal, vér és/vagy bél, belon-osztriga, kék kagyló, fekete tőkehal.

A konyhai felügyelőcsapatot Fekete Antonio, a 2013 januári világversenyre kijutó Széll Tamás, valamint Vomberg Frigyes alkotta, míg a kóstoló zsűriben mások mellett Molnár B. Tamás, a Borkonyha séfje, Sárközy Ákos és a Bock bisztró séfje, Bíró Lajos is feltűnt.

Barhó Szabolcs étele
Barhó Szabolcs étele

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta