Vivienne Westwood leborotválta a haját

A 72 éves tervező megvált vörös hajától
A 72 éves tervező megvált vörös hajátólEvening Standard / Northfoto

Mindenki számára nagy meglepetést okozott Vivienne Westwood a nemrég véget ért párizsi divathéten azzal, hogy leborotválta védjegyének számító tűzvörös sörényét. A végeredményt csak a napokban villantotta meg a kerületében rendezett tüntetésen, melyen Mark Thomas komikushoz és Kate Hoeyhoz csatlakozva a Lillieshall Road-i bérlők kilakoltatása ellen tiltakoztak az Egyesült Királyságban. – írja a fashion.telegraph.co.uk.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az újonnan nyírt, ősz frizurát nem volt nehéz észrevenni, mivel a 72 éves különc tervező nem rejtegette kopaszságát. „Vivienne levágatta a haját, hogy mindannyian észrevegyük végre az éghajlatváltozást. Immár másodszorra vált meg vörös hajától. Ezzel a természetes ősz hajjal büszkén vállalta fel korát is" – nyilatkozta a Földet a Greenpeace-szel karöltve megmenteni kívánó Westwood sajtószóvivője.

Westwood a párizsi divathéten
Westwood a párizsi divathétenFrancois Durand / Europress / Getty

Bár a tervező nevén több márka is fut (Red Label, Gold Label, Anglomania és a menyasszonyi ruhás vonal), mégis minden alkalmat megragad, hogy hangot adjon nemtetszésének, miszerint az emberek túl sokat vásárolnak. „Ahelyett, hogy vennénk hat dolgot, vegyünk csak egyet, azt, amit igazán szeretnénk. Ne vásároljunk csak úgy passzióból. Ne a divatba fektessünk be, hanem fektessünk be a világba” – mondta a klímaváltozás ellen harcoló Westwood, aki pár évvel ezelőtt felszólította rajongótáborát, hogy fél évig semmit ne vásároljanak. (Ezt ők valószínűleg nem tartották be, mert Westwood nem ment csődbe.) A több mint 50 éve az élvonalba tartozó, provokatív tervezőnek egy dolgot már biztos nem kell vásárolnia: hajfestéket.

A tervező még vörös hajjal a tavalyi divathéten
A tervező még vörös hajjal a tavalyi divathétenDavid M. Benett / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek