Már tavaszra is csak nyári ruhát kap

Tavasszal mindenkin kitör a ruhavásárlási láz, unjuk már a télen rongyosra hordott indigó farmert, fekete szövetnadrágot, kéne valami friss, világos színű, kényelmes és szép. Egy jól megválasztott tavaszi ruhával egyszerűen felfrissíthetjük ruhatárunkat, ráadásul könnyen lehetünk divatosak. Ha a megfelelő árnyalatú és szabású ruhába fektetünk pénzt, nem kell többé hosszan gondolkodni reggel indulás előtt, a csinos, térdig érő darab megfelelő az irodába és el lehet benne menni este borozni, randizni, akár színházba.

Pár kiegészítővel könnyen feldobhatunk egy egyszínű ruhát, kell egy öv, hozzá illő cipő és néhány hangsúlyosabb ékszer – máris úgy nézünk ki, mint akit egy divatlapból húztak elő. Egy a fontos: a ruha legyen tényleg szép, jól szabott, kellemes anyagú. Lehetőleg ne kelljen tisztítóba vinni – amit nem lehet bedobni a mosógépbe, ritkán lesz sokat hordott kedvenc – és lehetőleg passzoljon a már meglévő kiegészítőinkhez. Minden tavasszal elöntik a boltokat a pasztell színek, melyek nem mindenkinek állnak jól, és nem mindig működnek sötét kiegészítőkkel, de azért üdítő őket látni a rengeteg fekete és szürke ruha után. Körülnéztük a fast fashion üzletekben, és a neten is, nagy megfejtést ne várjanak, ócska ruhát bármelyik sarkon vehetünk olcsón is, ha tényleg szépet szeretnénk, nehéz dolgunk lesz és sokba fog kerülni.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

New Yorker

A New Yorkerbe eleve csak tiniknek érdemes bemenni, akik a fesztiválokra keresnek miniruhákat. A német márka próbálkozik térdig érő verziókkal is, de elég kellemetlen anyagból készítették most az egyetlen térdig érő dresszt, amit találtunk az üzletben. A neoprén, peplumos, köldökig dekoltált ruhát biztos imádják majd az Ötkertben, a képen látható barackszín darabot meg a lakógyűlésen, máshova nem nagyon alkalmas sajnos.

Pull and Bear

A Pull and Bearbe nagy elvárásokkal mentünk, de csalódtunk: míg farmerek, pulóverek, szoknyák és ingek nagy választékban kaphatók, ruhából hiány van. Ez a csíkos itt alább legalább nagyon olcsó, de tényleg csak otthonkának alkalmas, vannak viszont igazán jól szabott, igényes anyagú, növénymintás ruhák is. Külön pozitív, hogy nem csak modellen mutatnak jól, legalábbis az az egy, amit felpróbáltunk, jól állt – csak az volt benne nyomasztó, hogy 36-os mérete L-est kellett vásárolni, valamint az is, hogy hasnál volt egy kicsi lyuk a ruhán. Direkt. A lyuk nélküli változatot sajnos csak a márka honlapján találtuk meg, pedig az olcsóbb is, nézze meg a galériában!

H&M

A H&M honlapján vagy 100 ruhát találtunk, a WestEnd-beli üzletben viszont alig párat. A tavasz egyik nagy slágere lehet a képen látható ruha, aminek cseles szabása optikailag növeli a mellet és rugalmas anyaga miatt hiába testhezálló, mégis kényelmes. Ráadásul kijön 10 ezer forintból. A szürke munkaruhát nem szerettük, nagyon lehangoló volt, viszont a hosszúujjú, szívmintás, fekete-fehér ruha abszolút hordható, jól kihasználható darab. Szívesen felpróbáltuk volna a letolt vállú, graffiti mintás ruhát is, melyet megtalál a galériában, ez a fazon lesz ugyanis a szezon egyik befutója, de sajnos pont nem jött velünk szembe ilyen ruha.

Mango

A Mango minden szezonban nagyon erős, ami a ruhákat illeti: az extrakurvás dresszeket kivéve minden van, estélyitől a koktélruhán át az irodistaszettig. Jelenleg a honlapon 340 féle ruhát kínálnak, több színben. Szóval nehéz választani. Nekünk egy piros csipkeruha akadt a kezünkbe, mert ez azoknak is jól áll, akik a pasztellszínekben kísértetiesen néznek ki, és akár 70 évesen is lehet ilyesmit hordani. A csipke jótékonyan elfedi a hurkákat, a válltömés kiegyensúlyozza az alakot, a mélypiros szín pedig fiatalos és nem tolakodóan feltűnő.

A félvállas, fodros, csókos ruha viszont épp azért akadt a kezünkbe, mert jó eséllyel senkinek sem áll jól, ilyesmiben inkább ne gondolkozzon, ha elmúlt 14 éves. Kaphatók a szokásos Mango ruhák, a műselyem leplek már most ott állnak és várják a nyarat, a derékban szűkített, 10 ezer forint körüli rövidujjú ruhákból is van választék, most még méret is van a legtöbb dologból. Csillogó koktélruhák és a reklámban szereplő zsákruhák is vannak, mindenki találhat alakjának megfelelőt.

Zara

A Zarában sok a legújabb trendnek megfelelő ruha, azaz minden szín pasztellárnyalatában találunk valamilyen fazonú ruhát és a derékban szűkített, A-vonalú szoknyával ellátott ruhákon kívül kaphatók nagyvárosias, hasban bő ruhák is. Ezek mondjuk nem tudjuk, kinek állnak jól, igazából elég szerencsétlen a kialakításuk. A pasztellszínű ruhák közül egy rózsaszínnek a legnőiesebb a szabása, de aki nem akarja a derekára terelni a figyelmet, vehet pasztellkék zsákot is. A legjobb vásárnak egy 15 ezer forintos, fehér, köves nyakvonalú ruha tűnik, másnak talán nem olyan kényelmetlen, mint nekünk.

Rendeljen külföldről!

Ha ez nem elég önnek, ott az Internet: a Romwe-ról ötletes, fiatalos ruhákat rendelhet, de mivel Kínából jönnek, ne számítson hihetetlen minőségre. A Topshop egy jó alternatíva, ha unja az itthoni kínálatot, ott fűzöld ruhák is vannak például (a hazai üzletekből miért hiányzik ez a szín?), valamint nagymintás és kellemes, igényes anyagú ruhák közül is válogathat. Arra azért készüljön fel, hogy az igazán szép ruhák 25-35 ezer forintba fájnak. Ha ennél is többet költene egy menő tavaszi ruhára, a Net-a-porter-n, vagy az Urban Outfitters oldalán, a tervezők között érdemes nézelődnie. Egy Vivienne Westwood ruhával biztos ön lenne a nyerő. Ha kevesebbet szánna rá, a Monkin keresgéljen! Nézze meg a galériában, mi miket találtunk náluk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek