OFFLINE

Fetás-spenótos tészta, villámgyors klasszikus

2014. március 9., vasárnap 12:04

Ezt az ételt legalább két dolog miatt lehet nagyon szeretni. Az egyik, hogy a spenót-feta olyan klasszikusan jó párosítás, hogy azt elmondani nem lehet. A másik pedig, hogy mosogatással együtt 15 perc alatt végzünk, és az asztalon gőzölög az ebéd.

fetás1
Fotó: Katuci

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg bébispenót
20 dkg feta sajt
2 dl tejszín
4 szál újhagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg tészta
só, bors, olaj

  1. Feltesszük a tészta főzővizét melegedni egy kis sóval és olajjal.
  2. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk benne a felaprított újhagymát és fokhagymát, rádobjuk a megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk összeesni a spenótleveleket.
  3. Mikor már megfonnyadtak, felöntjük a tejszínnel, lejjebb vesszük a hőt alatta.
  4. A tésztát megfőzzük.
  5. A fetát a mártásba morzsoljuk, el is zárhatjuk a lángot.
  6. Végül a leszűrt tésztát beleforgatjuk a szószba, és tálalhatjuk is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta