Ne öltözzön a saját öreganyjának!

98250905
Will Ragozzino / Europress / Getty

A trendek és a meggondolatlan vásárlások hevében könnyen elveszítheti egyéniségét és öltözhet akár saját öreganyjának is. Elég csak az Olsen ikrekkel példálózni, akiknek bár kifinomult érzékük van a divattal kapcsolatban, sokszor túllőnek a célon és akaratlanul is legalább húsz évvel idősebbnek láttatják magukat. Hogy ön ne eshessen ebbe a hibába, a Grandparents.com összeszedte nyolc pontban, miket kerüljön és mikre figyeljen oda a jövőben.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Ne csak fekete nadrágot hordjon!

Oké, hogy a fekete mindenhez passzol, de nadrág helyett választhat néha szoknyát is: ha esetleg ódzkodik attól, hogy közszemlére tegye lábait, próbáljon kényelmes, lábszárközépig érő, A-vonalú vagy ceruza fazont. A szoknya kétségtelenül a nőiesség elsőszámú szimbóluma, kár lenne megfosztania magát ettől egy rossz berögződés miatt.

Nem csak nadrágban lehet kifinomult és nőies.
Nem csak nadrágban lehet kifinomult és nőies.Polyvore /www.polyvore.com

2. Figyeljen oda a melltartóméretre!

A megfelelő méretű melltartó tényleg a sikeres öltözködés titka, a nők 85%-a mégsincs tisztában saját arányaival és hajlamos egy, vagy akár több mérettel nagyobb darabokkal küszködni. Pedig egy jó melltartónál jobb alakformálót nem igazán találni: kellően megemeli a melleket és vékonyabb derekat formál. Ha nem biztos a méretében, látogasson el egy ismertebb fehérnemű boltba, ahol az eladók készségesen lemérik. Ha viszont a méretben biztos, de a fazonban nem, ezt érdemes végigböngésznie.

A nem megfelelő méretű melltartó eltorzítja alakját.
A nem megfelelő méretű melltartó eltorzítja alakját.Polyvore /www.polyvore.com

3. Mértékkel a pasztellszínekből!

Bár a pasztellszínek kétségtelenül az idei év tavaszi-nyári trendjének alapjai, figyeljen oda, mivel kombinálja őket! A túlságosan sok pasztell sápaszthatja, ezért érdemes alapszínekkel vagy neonokkal kombinálni. Ha kétségei vannak a színeket illetően, a mélyvörössel, smaragdzölddel és zafírkékkel biztosan nem lő mellé, felsőknél pedig leginkább olyan színt válasszon, ami a bőrtónusához is passzol.

A pasztell és a csipke kombinációját inkább hanyagolja.
A pasztell és a csipke kombinációját inkább hanyagolja.Polyvore /www.polyvore.com

4. A kétcentis saroktól mentse meg a jóisten!

Nem kell mindenkinek tíz, tizenöt centis sarkakon töltenie a napot: egyrészt egészségtelen, másrészt kegyetlenül kényelmetlen is. A lapos és a magas sarkú cipők közt viszont ott árválkodik a kb. 2 centis törpesarok, amit soha, senki, semmilyen körülmények közt ne viseljen. A klasszikus szabású és színű cipők – mint például képünkön – esztétikailag sem nyújtanak túl szép látványt: a lábfejet ormótlanná teszik, a két centis saroknak pedig semmi értelme. Törpesarkakra ötven alatt ne is gondoljon. De afelett se. Inkább viseljen lapos talpút, vagy bármi mást.

Nem.
Nem.Polyvore /www.polyvore.com

5. Öltöztesse a telefonját!

Ma már a technikai kütyük öltöztetése nélkül elég ódivatú az ember – állítólag. Ha a laptopját már-már táska helyett hordja, érdemes megspékelnie egy kis kiegészítővel, hogy különlegessé és egyedivé tegye. Mi azt ajánljuk, inkább a neten szerezze be az ehhez szükséges kiegészítőket (főleg Aliexpressről és eBayről), mert a szaküzletekben elég komoly összegeket képesek legombolni értük.

Most komolyan, ez a tok kinek ne tetszene?
Most komolyan, ez a tok kinek ne tetszene?Polyvore /www.polyvore.com

6. Bokalengető, bőszabású nadrág

Száz emberből ha egynek jól áll, és akkor sokat mondtunk, úgyhogy felesleges erőltetnie. Na jó, Audrey Hepburn és Jackie Kennedy persze kivételek, de nekik mi nem állt jól? A bokalengető, ráadásul bő nadrág még ma is úgy tűnik, mintha kinőtték volna, ellentétben a bokalengető szűkszabásúval, amit nagyon is lehet viselni. Eltűnik benne a láb formája, kettévágja a sziluettet, nem ajánljuk.

Tipp: Ha szíve csücske a bokalengető nadrág, nem kell megválnia tőle, csak válasszon szűkszárú fazont. Loaferrel vagy balerinával kombinálva tökéletes viselet tavaszra.

Inkább ne erőltesse.
Inkább ne erőltesse.Polyvore /www.polyvore.com

7. Kardigán, hozzá passzoló színű garbóval

Nem, nem nem és nem. Ugyanazokat a színeket kombinálni kicsit sem izgalmas vagy érdekes, sőt, kifejezetten ódivatú. Ha ragaszkodik a kardigán-garbó, vagy a kardigán-hosszúujjú felső kombinációhoz, válasszon egy feltűnő színű/textúrájú felsőt, vagy csak tűrje fel a kardigán ujját és máris izgalmasabb lesz az eredmény. A hozzáillő sálnak viszont mindenképp intsen búcsút!

Nem csak a szín, de a fazon is unalmas.
Nem csak a szín, de a fazon is unalmas.Polyvore /www.polyvore.com

8. Nagyi-szemüveg? Soha!

Van egy pont, amin túl a trendiből valami csak szimplán nevetségessé válik, pont ilyen a nagyiszemüveg is. Tudja, azok a DM-ben kapható, mellkason csüngő olvasószemüvegek, általában arany vagy ezüst lánccal. Egy ilyen kiegészítő nem csak elrontja a teljes szettjét, de még az SZTK-ban is hülyének nézik miatta. Mivel a hipszter és a geek trend amúgy is elég menő mostanában, válasszon inkább szimpla fekete keretes, vagy picit extravagánsabb verziót: egyrészt mindhez passzol, másérszt évek múlva sem fogja megbánni a rászánt pénzt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek