OFFLINE

Menő vagy ciki a Chanel-darázsderék?

2014. március 6., csütörtök 16:37

A hipermarket-díszletben rendezett Chanel ready to wear showban a szakadt ruhákon kívül Keira Knightley volt a legérdekesebb a világsajtó számára: a vékony színésznő ugyanis egy olyan Chanel kosztümöt vett fel, mely egy ügyes optikai trükkel még soványabbnak láttatta, mint amilyen valójában. A fekete-fehér ruhában Knightleynak olyan valószerűtlenül vékony dereka van, hogy nem is néz ki élő embernek, leginkább olyan, mint egy robot vagy egy játékbaba.

Szerintünk ez a fajta optikai karcsúsítás már túlzás, Rihanna például ugyanilyen szabású kosztümben látogatott el a bemutatóra, őt mégsem kapták fel, mivel a levendula-lila együttesben még egész normális testalkatúnak tűnt. A divatszakik szerint Knightley ruhájában az a trükk, hogy míg mellrésznél és csípőnél fehér, derékban fekete, ráadásul ott egy fűző is van, ami tovább vékonyít. Az is rásegít a robotos külsőre, hogy a szoknya csípőrésze eláll Knightley derekától, olyan, mintha le akarna esni róla.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

„Keira nagyon soványnak tűnik a képeken. Az 'optikai-ruha' fogalmát egy új szintre emeli a bő, világos felsővel és szoknyával, melyet egy fekete body fölött visel. A fehér felső négyszögletes szabása és az, hogy az A-vonalú szoknya a csípő legszélesebb részén ül, még vékonyabbnak láttatja Keira derekát. Szerintem a fekete középső részben ráadásul van valamilyen merevítés, ami még jobban szűkíti a derekat. A színésznő átvette a teljes kifutós szettet, de az edzőcipőt magassarkúra cserélte, így még magasabbnak és vékonyabbnak tűnik” – mondta a Daily Mailnek a Daily Mail Femail divatújságírója, Eliza Scarborough.

„A ruha okos színhasználattal és szabással emeli ki a derékvonalat. A fehér megnöveli a mell- és csípőtájékot, míg a fekete szinte elolvasztja a derekat. Az anyag is vastagabb a fehér részeken, így a ruha mereven eláll a testtől, ezzel is növelve a kiterjedést és hangsúlyozva a homokóra formát. Ez a trükk sokféleképp használható, mivel épp divatosak a nőies vonalak, egy ilyen ruhával a vékony lányok is követhetik a trendet, mert nagyobbnak tűnik a fenekük és mellük, míg a ducibb lányok dereka vékonyabbnak tud tűnni egy ilyen ruhában. A divat évszázadok óta játszik a szemmel, nemrég a különböző színpanelekből összeállított, optikailag karcsúsító ruhák jöttek divatba, melyek oldalt sötétebb anyagból, hasnál pedig világosabb, vagy mintás anyagból készülnek. Kiegészítőkkel is elérhetünk a Chanel ruhához hasonló hatást, egy vastag, sötét deréköv például teljesen megváltoztatja a sziluettet” – mondta a Mailnek a Manchester Metroplitan University tanára és divatszakértője, Maria Malore.

A testkép-szakértő Marisa Peer más irányból közelíti meg a vékony derék-trendet, szerinte az, hogy ilyen képek jelennek meg egy színésznőről káros is lehet: „Keirának nagyon egyedi testalkata van, nagyon kicsi melle van és természettől fogva nagyon sovány. Ilyen a teste, ez adottság: nem rakódik le zsír a felsőtestén. Akkor kezdődnek a gondok, amikor a fiatal lányok meglátják ezeket a képeket és ugyanilyen vékony derékra kezdenek áhítozni, annak ellenére, hogy mondjuk az ő testalkatuk nem ilyen. Gyakran találkozom olyan iskolás lányokkal, akik megszállottan vágynak vékony derékra, látják ezeket a celebeket és arra gondolnak: én is ilyen alakot akarok!” – mondta a lapnak Peer.

A monokróm ruha egyébként a januári haute couture divathéten mutatkozott be sok hasonlóan szabott társával együtt: a lila szett, amit Rihannán láthattunk, szintén abból a kollekcióból van, és még rengeteg színvariáció létezik a derékban szűk kosztümből. A modellek is olyanok a kifutón, mintha félbevágták volna őket egy cirkuszi mutatvánnyal, de biztos, hogy nagy divat lesz ez a fazonú kosztüm, mert – ahogy a divatszakemberek is elmondták – mindenkinek jól áll. A ducibb lányoknak azért, mert optikailag karcsúsítja a derekat, a soványaknak azért, mert olyan, mintha nagy mellük és szélesebb csípőjük lenne.

Szerintünk a Knightley-féle fekete-fehér verzió már túlzás, de a Rihannán látott egyszínű változat abszolút hordható, csak mondjuk nem edzőcipővel. Ön szerint beépíthető a ruhatárba egy hasonló fazonú ruha, vagy olyanok benne a hírességek, mintha műanyagból lennének? Szívesen felöltözne úgy, mint Knightley, azaz menő a Chanel kosztüm, vagy feszengene egy hasonló szettben, tehát ciki?

1729 szavazat 1942 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta