OFFLINE

Ilyen kampányokkal várják a tavaszt a hazai divattervezők

2014. március 1., szombat 12:49

Mialatt javában zajlanak a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathetek külföldön, a hazai tervezőknél is beköszöntött az új szezon, így egyre több magyar márka szezonális kampányanyagával és katalógussorozatával találjuk szembe magunkat. Nézze meg, hogy mit talál a tavaszi-nyári szezonban többek között Szegedi Kata, Tomcsányi Dóri vagy a NUBU showroomjaiban!

Szegedi Kata továbbra is a grunge korszakra épít

A tervező legújabb kollekcióját a nyolcvanas-kilencvenes évek grunge korszaka és sportruházatai ihlették. „A nyolcvanas évek szülötteként közel áll hozzám a grunge mint stílusirányzat: a Nirvana, a Pearl Jam, a Sonic Youth aranykora, az életfilozófia kifejeződése az öltözködésben. Bár a grunge bandák a kilencvenes években tiltakoztak a megbélyegzés ellen, és az öltözködés túlzott kiemelését felületességnek tartották, az X generációt magával ragadó mozgalom a popkultúra részévé vált, és magával hozta az alternatív rockzene népszerűségét. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

"A kollekció darabjai az irányzat normákkal való szembeszegülését jelenítik meg, és a márkára jellemző ellentétek felvonultatása ezúttal sem marad el: a sportos darabokat nőies sziluettek lágyítják” – mesélt expresszionista ihletésű printekkel készült kollekciójáról a tervező. A javarészt fekete, kék és sárga kollekció kampányfotóit a tavalyi évhez hasonlóan Éder Krisztián lőtte a márkának.

Menő a téglákkal pózolás az Áeron és a Zako szerint is

Ugyan Áron Eszter viszonylag frissnek számító márkájával elsősorban a nemzetközi piacra fókuszál, azért nyitott a hazai közönség felé is. A legújabb, nőies, elegáns és hordható ruháiról készült divatanyagot ipari környezetben kapták lencsevégre, ahogyan a figyelemfelkeltő kampányokban erős Zako is téglákon bravúrozó modellekkel mutatja be legújabb munkákat a szezonban.

Keleti hatások Konsánszky Dóránál

A tervező tavaszi-nyári kollekciójának fő színei a fehér, a fekete, az elefántcsont, a narancs és rozsda árnyalatok, illetve a fémes szürke. Ezek visszaköszönnek a tervező egyedi készítésű kiegészítőin is, mint például a bakelitlemezből készült szemüvegkereteknél, táskáknál ls ékszereknél. 

Vízhatású talajon mutatja be kollekcióját a NUBU

A márka idén sem tért el a tőle megszokott forma és anyaghasználattól, ruháikra ezúttal a dunaújvárosi Szoborpark acélszobrait nyomták rá. Friedrich Ferenc és Várnai Gyula köztéri műveinek nyomatai pedig meglepően jól mutatnak az aszimmetrikus és ujjatlan darabokon. A letisztult, városias kollekció képeit Máté Balázs, a szoborfotókat pedig Gáspár Milán készítette a márkának.

Szín és minta kavalkád Abodi Dóránál

Hazánk egyik legmenőbb divattervezőjének Voyage Louis XIV névre keresztelt kollekciója egy időben több helyen is megjelenő fiktív személyről kapta a nevét. Az eddig szokatlan színpárosításokban, geometrikus nyomatokban, kiegészítőkben és újraértelmezett formákban bővelkedő nőies kollekció lookbookját Baráti Vince fényképezte a divathéten is aktívan jelenlévő tervezőnek.

Panelhangulat Tomcsányi Dórinál

A londoni divathéten az International Fashion Showcase Designers 2014 programba bekerült tervező tavaszi-nyári kollekciójának fő színei a fehér, a narancs, a korall, a türkiz, a szürke , a mintákban pedig panel hangulatot idéző szobanövények köszönnek vissza. Tomcsányi Dóri idei modern, városi nőket megcélzó darabjait is minőségi anyagokból, hernyóselyemből valamint neon szálakkal bekevert pamutból készítette.

Nem veszített humorérzékéből a Daige

A fiatal tervezőpáros, Tóth Melinda és Dudás Ildikó munkáiért már tavaly is rajongtunk.  Lelkesedésük és kreativitásuk idén sem hagyott alább, tavaszi-nyári kampányukat Hencz Péterrel fotózták. A szezonális, élénk színeket és nyomatokat kapott, kézzel festett lezser darabokat a márka ezúttal Berczi Dóra grafikussal együttműködve készítette el, és a kollekcióhoz, illetve a hangulatos kampánysorozathoz pedig Gaspar Noé 2009-es filmjéből, az Enter the Void-ból merítettek ihletet.

A Je Suis Belle tervezőit is megihlették az állatfejek

Dévényi Dalma és Kiss Tibi 2014-es tavaszi-nyári vonalának hangulatát a hatvanas évek olasz slágereinek életöröme valamint a közelmúlt itáliai utazásainak emlékei adják meg. A szürke-sárga színpalettán mozgó kollekció fő darabjai várhatóan a hasvillantó felsőrészek illetve a kissé elcsépelt, de még trendben tartott, lezser kutya és galamb fej printet kapott darabok lesznek. Az állatnyomatok egyébként a New Yorkban élő magyar fotós, Perlaki Márton két képének felhasználásával készültek. Aki eddig is rajongott a márka munkáiért, az ebben a gyöngyökkel díszített, világos színeket kapott, muszlinból, ballonból illetve selyemorganzából készült gyűjteményben sem fog csalódni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta