no

Ilyen kampányokkal várják a tavaszt a hazai divattervezők

Mialatt javában zajlanak a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathetek külföldön, a hazai tervezőknél is beköszöntött az új szezon, így egyre több magyar márka szezonális kampányanyagával és katalógussorozatával találjuk szembe magunkat. Nézze meg, hogy mit talál a tavaszi-nyári szezonban többek között Szegedi Kata, Tomcsányi Dóri vagy a NUBU showroomjaiban!

Szegedi Kata továbbra is a grunge korszakra épít

A tervező legújabb kollekcióját a nyolcvanas-kilencvenes évek grunge korszaka és sportruházatai ihlették. „A nyolcvanas évek szülötteként közel áll hozzám a grunge mint stílusirányzat: a Nirvana, a Pearl Jam, a Sonic Youth aranykora, az életfilozófia kifejeződése az öltözködésben. Bár a grunge bandák a kilencvenes években tiltakoztak a megbélyegzés ellen, és az öltözködés túlzott kiemelését felületességnek tartották, az X generációt magával ragadó mozgalom a popkultúra részévé vált, és magával hozta az alternatív rockzene népszerűségét. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

"A kollekció darabjai az irányzat normákkal való szembeszegülését jelenítik meg, és a márkára jellemző ellentétek felvonultatása ezúttal sem marad el: a sportos darabokat nőies sziluettek lágyítják” – mesélt expresszionista ihletésű printekkel készült kollekciójáról a tervező. A javarészt fekete, kék és sárga kollekció kampányfotóit a tavalyi évhez hasonlóan Éder Krisztián lőtte a márkának.

Menő a téglákkal pózolás az Áeron és a Zako szerint is

Ugyan Áron Eszter viszonylag frissnek számító márkájával elsősorban a nemzetközi piacra fókuszál, azért nyitott a hazai közönség felé is. A legújabb, nőies, elegáns és hordható ruháiról készült divatanyagot ipari környezetben kapták lencsevégre, ahogyan a figyelemfelkeltő kampányokban erős Zako is téglákon bravúrozó modellekkel mutatja be legújabb munkákat a szezonban.

Keleti hatások Konsánszky Dóránál

A tervező tavaszi-nyári kollekciójának fő színei a fehér, a fekete, az elefántcsont, a narancs és rozsda árnyalatok, illetve a fémes szürke. Ezek visszaköszönnek a tervező egyedi készítésű kiegészítőin is, mint például a bakelitlemezből készült szemüvegkereteknél, táskáknál ls ékszereknél. 

Vízhatású talajon mutatja be kollekcióját a NUBU

A márka idén sem tért el a tőle megszokott forma és anyaghasználattól, ruháikra ezúttal a dunaújvárosi Szoborpark acélszobrait nyomták rá. Friedrich Ferenc és Várnai Gyula köztéri műveinek nyomatai pedig meglepően jól mutatnak az aszimmetrikus és ujjatlan darabokon. A letisztult, városias kollekció képeit Máté Balázs, a szoborfotókat pedig Gáspár Milán készítette a márkának.

Szín és minta kavalkád Abodi Dóránál

Hazánk egyik legmenőbb divattervezőjének Voyage Louis XIV névre keresztelt kollekciója egy időben több helyen is megjelenő fiktív személyről kapta a nevét. Az eddig szokatlan színpárosításokban, geometrikus nyomatokban, kiegészítőkben és újraértelmezett formákban bővelkedő nőies kollekció lookbookját Baráti Vince fényképezte a divathéten is aktívan jelenlévő tervezőnek.

Panelhangulat Tomcsányi Dórinál

A londoni divathéten az International Fashion Showcase Designers 2014 programba bekerült tervező tavaszi-nyári kollekciójának fő színei a fehér, a narancs, a korall, a türkiz, a szürke , a mintákban pedig panel hangulatot idéző szobanövények köszönnek vissza. Tomcsányi Dóri idei modern, városi nőket megcélzó darabjait is minőségi anyagokból, hernyóselyemből valamint neon szálakkal bekevert pamutból készítette.

Nem veszített humorérzékéből a Daige

A fiatal tervezőpáros, Tóth Melinda és Dudás Ildikó munkáiért már tavaly is rajongtunk.  Lelkesedésük és kreativitásuk idén sem hagyott alább, tavaszi-nyári kampányukat Hencz Péterrel fotózták. A szezonális, élénk színeket és nyomatokat kapott, kézzel festett lezser darabokat a márka ezúttal Berczi Dóra grafikussal együttműködve készítette el, és a kollekcióhoz, illetve a hangulatos kampánysorozathoz pedig Gaspar Noé 2009-es filmjéből, az Enter the Void-ból merítettek ihletet.

A Je Suis Belle tervezőit is megihlették az állatfejek

Dévényi Dalma és Kiss Tibi 2014-es tavaszi-nyári vonalának hangulatát a hatvanas évek olasz slágereinek életöröme valamint a közelmúlt itáliai utazásainak emlékei adják meg. A szürke-sárga színpalettán mozgó kollekció fő darabjai várhatóan a hasvillantó felsőrészek illetve a kissé elcsépelt, de még trendben tartott, lezser kutya és galamb fej printet kapott darabok lesznek. Az állatnyomatok egyébként a New Yorkban élő magyar fotós, Perlaki Márton két képének felhasználásával készültek. Aki eddig is rajongott a márka munkáiért, az ebben a gyöngyökkel díszített, világos színeket kapott, muszlinból, ballonból illetve selyemorganzából készült gyűjteményben sem fog csalódni.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra