OFFLINE

A Dior szerint is zakócunami várható a ősszel

2014. március 1., szombat 20:14

Február utolsó napjára esett a többek között az Issey Miyake, Isabel Marant, Sonia Rykiel, Yohji Yamamoto, Christian Dior és a rejtélyes belgaként elhíresült Maison Martin Margiela bemutatója Párizsban. A Dior showját nagy meglepetésünkre Rajzák Kinga nyitotta meg, de a francia divatház idei kifutóján végigsétált Axente Vanessa és Gall Franciska is.

Már a tavalyi szezonban is szorítottunk Raf Simonsnak, hogy találja meg a saját hangját Diornál. A nyomás alá került tervezőnek nem volt könnyű dolga, de a divatszakemberek szerint a 2014-es őszi-téli kollekciójával Simons végre „megérkezett a Diorhoz” és jól láthatóan semmilyen szempontból nem volt bizonytalan a tervezésnél. Mindezt úgy, hogy közben a nagy múltú divatház hagyományait is tiszteletben tartotta – írja a vogue.it.

A divatház védjegyének számító New Look vonalat végre elkapó designer az eddigieknél jóval merészebb gyűjteménye és párosításai valóban felidézték a tervező Jil Sandersnél töltött sikeres éveit. Raf Simons szerint jövőre már kevésbé lesz menő a virágminta, inkább duplagombolásos, színes kabátruhákat, hosszított fazonú ujjatlan zakókat, klasszikus cigaretta-nadrágokat és miniruhákat hordunk majd a következő szezonban, javarészt fekete, piros, rózsaszín, zöld, sárga és kék színekben. A városias, néhol a nyolcvanas évek divatját idéző kollekciónál talán a sehova nem illő pár centis fűzős-betoldás posztmodern formában való felbukkanását furcsálltuk a legjobban. Nézze meg, hogy milyen ruhadarabokat érdemes beszerezni a következő szezonban!

A mindig meglepő helyekről inspirálódó Maison Martin Margiela egy igazán őszies színpalettára tett kollekciót mutatott be mindenféle csicsától és fényűzéstől mentes kifutóján. A fekete, fehér, barnás árnyalatú, bordó, bézs és piros darabok szinte mindegyikén feltűnt a vékony barna öv, illetve a Diorhoz hasonlóan Margiela sem látott semmi rosszat abban, hogy újra visszalehelje a fűzős ruhákat a divatvilágba. A tervező ráadásul barna lakk ingekre applikálta rá a cipzárt leváltó fűzőt.

Az ismeretlen arcú tervező mindig is tudta, hogy hogyan kell felhívnia a közönség figyelmét kollekciójára, ezúttal egy nadrágra és szoknyára csatolható táskát is beépített gyűjteményébe, amit várhatóan előszeretettel vesznek majd át a fast-fashion márkák is a közeljövőben. Margielától szerettük a jól szabott zakókat, a pizsamacsíkos felsőket, illetve a térd alatt elvágott szűk szabásvonalú, piros egyrészest, ami szinte minden tervező kifutóján megjelent az elmúlt három hétben. Nézze meg a galériában, hogy hogyan öltözünk majd Margiela szerint 2014-ben!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta