Nem menő nőiesen öltözködni a divatházak szerint

Felgyorsultak az események a divathét pestiesen szóval 'kispénteki' napjára, ahol olyan nívós divatházak mutatták be divatbloggerektől mentes showikon a kizárólag kőgazdagoknak és a divatszakma krémjének ajánlott kollekcióikat, mint az előző szezon egyik legbizarrabb showját prezentáló Rick Owens, Nina Ricci, Ann Demeulemeester, a Balenciaga, vagy a Lanvin.

A magyar tervezőket sem kizárólag Tomcsányi Dóri illetve a Creative Door Showroomban kiállító Use Unused képviseli Párizsban: az egyik legmenőbb hazai kalapkészítő, a MASAMOD márka tervezője, Erdei Ildikó Virág is bemutatja 2014-es őszi/téli, Levantine névre keresztelt gyűjteményét a a Zip Zone Showroomban. A MASAMOD név egyébként nem ismeretlen a szakmában, a Kensington and Chelsea College-ban 2007-ben végzett designer munkáival találkozhattunk Tomcsányi kampánysorozatában, de a feltűnő és elegáns fejfedők megfordultak már az ascoti derbin és a londoni Peter Jones áruház kínálatában is. Erdei egyébként nem akárkitől tanulta a szakma csínját-bínját, dolgozott a Siggi Hatsnél illetve a brit királyi család kalapkészítője, Philip Sommerville szalonjában is az elmúlt években.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A tavalyi szezon egyik legfelkapottabb cipőjéért felelős Balenciaga vezetőtervezője, Alexander Wang harmadik kollekcióját mutatta be a divatháznál. A showt a designer egyik kedvenc modellje és jóbarátja, a világ egyik legjobban kereső szupermodellje, a brazil származású Gisele Bündchen nyitotta meg, aminek köszönhetően a bemutató szinte azonnal bejárta a világsajtót. Bár Bündchen se lazsálta el a showt, legújabb, gyöngyökkel díszített Balenciaga pulóverében, jópár fintorgós 'szelfit' kinyomott az eseményről Instagramjára.

A javarészt kék, fekete, szürke, bordó és sárga színskálán mozgó, felsőrészekre nagy hangsúlyt fektető gyűjtemény egyébként illeszkedett a divatház eddigi koncepciójába, a tervező szerint trendi lesz 2014 őszén a krokodilbőrből és műszőrből készült bevásárlószatyor, a cipzárral feldíszített kabátok, nadrágok és pulóverek, és nem kopik ki a bőr és a műszőr se a divatból. Összeségében a Balenciaga követte az eddig látott trendeket és összemosta a női és férfi vonal határait. Nézze meg a galériában, hogy hogyan állja meg a helyét a 30 éves Alexander Wang Párizsban!

A Balenciagával ellentétben a Lanvin kreatív igazgatója, Alber Elbaz nem állt be az androgün vonalat nyomó divatházak hosszú sorába, hanem a maga módján egy kimondottan lázadó stílusú kollekcióval rukkolt elő. A végeredmény meglepően erősre, romantikusra, letisztultra, praktikusra, szexire és szellemesre sikeredett – írja a vogue.com.

Elbaz az elmúlt években többször is hangot adott elégedetlenségének azzal kapcsolatban, hogy a tervezők „kigooglizzák” következő kollekciójuk témáját, ahelyett, hogy saját álmaikat tennék kifutóra. Ennek tudatában nem meglepő, hogy 2014-es őszi kollekciója inkább örökzöld nőies ruhákból állt, amik közül szerettük a vastag tweed anyagből készült zakókat, a szőrrel bevont hátizsákokat, a marabu tollal díszített kalapokat és a swing korszakra utaló selyemruhákat. Nézze meg a galériában, hogy hogy idézte fel a Lanvin az igazi divatbemutatók hangulatát!

Oszd meg másokkal is!
Mustra