Már a molett nőknek is van divathete

Bár még mindig megoszlanak a finnyás divatvilágban a vélemények a teltkarcsú modellek és plus-size kollekciók elterjedéséről, azért azon, hogy egyre nagyobb teret és lehetőségeket kapnak a szakmában, már nem lehet és valószínűleg már lehetetlen is lenne változtatni. A teltkarcsú nők forradalmát idén is megünnepelték a londoni divathéten, ahol egy egész hétvégét szenteltek a 44-es vagy az annál nagyobb mérettel rendelkező nők stílusának csiszolására.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A második alkalommal megrendezett Brit Plus Size Fashion Weekend bár hivatalosan nem áll kapcsolatban a londoni divathéttel, mégis összecsődültek az eseményre a Vinopolis épületébe a kiskereskedők, buyerek, tervezők, blogerrek és egyéb érdeklődők. A programot az egyik legfelkapottabb plus-size ruhákat forgalmazó márka, az Evans kezdte meg, mely nyitómodelljének David Hasselhoff 21 éves lányát, Hayley Hasselhoffot választotta – írja a huffingtonpost.com.

„Ezen a hétvégén beiktattam egy kis szünetet a londoni divathét kimerítő programjai közé és eljöttem megnézni a brit plus-size divathétvégét. Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy divatvilágban minél több nőies nő kapjon helyet. Nagyon izgatott vagyok, mivel lapunk ehavi témája is a teltkarcsú nők helye a kifutón" – mondta a Huffington Postnak a Cosmopolitan 42-44-es mérettel rendelkező munkatársa, Laura aki többek között olyan high-street márkák és tervezők kollekcióira volt kíváncsi, mint az Evans, a Dea London vagy Syreeta Badu, de nagy érdeklőssel követte az esküvői ruhák bemutatóját is.

A Remi Ray és Rianne Ward által alapított eseményre idén előadóként kapott meghívást a Milánóban élő Szkiba Zsuzsa is, a Cupcake & Pearls szerzője. A bloggert tapasztalatairól és élményeiről kérdeztük:

"Tavaly is ott voltam, de akkor mint meghívott blogger, így az idei csapattagságom mindenképp nagy lépés. Az pedig, hogy előadóként a színpadon lehettem egyetlen külföldiként és a pozitív testkép mozgalmamról beszélhettem - maga a valóra vált álom. A szombati nyílt napon olyan modellek léptek kifutóra, mint az America's Next Top Model verseny 10. évadának győztese, Whitney Thompson, vagy David Hasselhoff lánya, Hayley Hasselhoff. A kifutón egy magyar lány is végigmehetett: Farkas Évi, aki tavaly is ott volt a bemutatón. Különösen örültem, hogy végre személyesen is találkozhattam a New York-i modellel, Liris Crosse-al, akit a plus size modellek Naomi Campbelljének is neveznek, hiszen évek óta meghatározó alakja a modellvilágnak, s ma már munkája mellett másoknak is átadja tudását. Fél éve interjút készítettem vele is, hiszen lelkes támogatója a Pluszos Szépségek (Beauty With Plus) önbizalom építő projektemnek, s végre Londonban személyesen is találkozhattunk" – mondta a Díványnak Szkiba.

"Szeptemberben kaptam a felkérést a szervezőktől, hogy csatlakozzak a csapathoz, mint közösségi média- és kommunikációs manager, így az elmúlt 6 hónapban én menedzseltem az eseménnyel kapcsolatos kommunikációt Facebookon, Twitteren és egyéb közösségi csatornákon. Naponta új részleteket árultam el a nemzetközi modellekről, tervezőkről és én tartottam a kapcsolatot a rendezvény iránt érdeklődő nőkkel a világ minden részéről. A pénteki exkluzív sajtónap után szombaton több mint ezer ember látogatott el a rendezvényre és nagy nemzetközi érdeklődést is keltett Európa jelenleg legnagyobb plus size eseménye. Még a Marie Claire Italia újságírói is eljöttek, akik velem is készítettek egy videó interjút" – meséli a magát valóban jól menedzselő blogger.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek