Idén sem hagyta ki a divathetet a H&M

A 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató párizsi divathét második napjára megérkeztek a városba a mindig ráérő celebnők, a megszállott divatmániások, divatszerkesztők, művészek és sztárfotósok is. Tegnap mutatta be legújabb gyűjteményét többek között a jól csengő divatházakkal és tervezőkkel előszeretettel kollaboráló svéd fast fashion márka, a H&M is, H&M Studio néven.

A Párizsban rendszeresen nagyszabású showt rendező, utcai divatban utazó márka ezúttal is megtöltötte a Grand Palais épületét, a közel 600 vendég befogadására alkalmas helyszínen felbukkant, majd az első sorban„szelfizgetett” Miranda Kerr, Jessica Alba, Olivia Palermo, valamint Solange Knowles is.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

H&M

A H&M showt Axente Vanessa nyitotta meg, akit olyan szupermodellek követtek a kifutón, mint Joan Smalls, Mariacarla Boscono vagy Izabel Goulart. A kollekció fő vonalát az előző bemutatókról is ismerős, maszkulin-feminim összemosódás határozta meg, mint például az overál-ruhák, a férfizakók, motoros- és pilótadzsekik, de nem volt hiány kövekkel díszített műszőrmében, elegánsabb selyem-, kasmír- és bársony-szettekben sem a kifutón. A márka egyébként nemcsak a stílusjegyekkel, hanem a színpekkel is igyekezett biztosra menni, a tervezők szerint katonazöldben, narancssárgában, fehérben, feketében és barnában töltjük majd a telet, de a szerdaiVaccarello bemutatóhoz hasonlóan a H&M-nél is feltűnt a piros lakk a kifutón, amiről várhatóan hallani fogunk még az elkövetkezendő hónapokban.

A H&M Studio egyébként a márka kulcsfontosságúnak mondott, szezonális kollekciójának lesz új neve, a tegnap bemutatott darabokat például limitált szériában szeptember 4-től kell majd keresni 250 H&M üzletben.

"Imádom az őszi H&M Studio nőies és férfias darabjainak keveredését, különösen, amikor zakókkal vagy motoros dzsekikkel viselik őket" – mondta Ann-Sofie Johansson, a New Development részleg vezetőtervezője. Nézze meg a videóban és a galériában, hogy hogyan próbálja megtalálni a hangját a H&M Párizsban!

Gareth Pugh

Míg a svéd márka igyekezett mindenféle szempontból követni az aktuális trendeket, addig a britek egyik legígéretesebb fiatal tervezője, Gareth Pugh szembement mindenféle irányzattal és saját, sci-fi ihletésű elképzeléseit küldte kifutóra, melyek idén szigorúan a fehér színskálán mozogtak, de nem volt hiány ezüstmetál darabokban sem – írja a wwd.com.

A 33 éves tervező egyébként Anna Wintour és a trendeket diktáló Dazed & Confused magazin egyik nagy kedvence, többször is hangot adtak rajongásuknak és felhívták a figyelmet az élvonalbeli tehetség fontosságára és zsenialitására. Pugh már jóval a Central Saint Martins elkezdése előtt belevágott a tervezésbe, 14 évesen ugyanis már a Nemzeti Ifjúsági Színház jelmeztervezőjeként tevékenykedett Londonban.

Bár az avantgárd kollekció nem minden darabja passzol a megszokott hétköznapi öltözködéshez, azért a teátrális hangulatot árasztó kabátokat, pelerineket és jéghercegnős szetteket egyel hordhatóbb formában szívesen látnánk a ruhatárunkban 2014 őszén. Nézze meg a galériában, mi mozgatta Gareth Pugh fantáziáját a szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek