OFFLINE

Párizsban is bemutatkoznak a magyar tervezők

2014. február 26., szerda 19:56

Tegnap utolsó állomására, Párizsba érkezett a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét. Magyar tervezőket már a londoni hét alatt sem kellett nagyítóval keresni a városban, kiállított többek között egyik új kedvenc márkánk, a Daige, a KELE Clothing, a Celeni, Napsugár Von Bittera, valamint Tomcsányi Dóri is, aki a brit főváros után Párizsban is bemutathatja kollekcióját a közönségnek.

Hazánk egyik legmenőbb tervezőjének munkái február 28. és március 2. között lesznek láthatóak a Capsula Paris Women's szervezésében, akik úttörőnek számítanak abban a tekintetben, hogy előszeretettel állítják ki az iparág legkeresettebb nemzetközi férfi és női konfekció-tervezőit különböző divateseményeken, például New Yorkban, Párizsban, Berlinben vagy Las Vegasban.

A divat egyik legpuccosabb fővárosában Tomcsányin kívül kiállít még a szezonban a Use Unused is, de Abodi Dóra is megjárta Párizst, ő még az haute couture hét után, január 25. és 28. között mutatta be őszi-téli kollekcióját egy mentoring program keretében.

A március 5-ig tartó párizsi divathét első napja nem volt kimondottam izgalmakkal teli, a megszokott forgatókönyv szerint idén is a francia székhelyű divatház fiatal tervezőjének, Anthony Vaccarellónak a bemutatójára voltak kíváncsiak a legtöbben. A combvillantós ruhák nagymestere, aki egyébként egyre nagyobb vevőkörrel és rajongótáborral büszkélkedhet, idén sem változtatott drasztikusan koncepcióján, mivel az előző munkáihoz hasonlóan feketében, fehérben és pirosban képzelte el kollekcióját.

A 32 éves designer egyik kedvenc múzsájától és közeli barátjától, a franciák egyik stílusikonjától, Caroline de Maigret-től, valamint a nyolcvanas évek népszerű divatillusztrátorának, Tony Viramontesnek a korai munkáiból merített inspirációt a tervezés során – írja a vogue.com. Az idei trendeket követve a kollekció meglehetősen fiúsan lányos lett, nem hiányoznak belőle az elmúlt hetekben oly sokat látott túlméretezett garbóruhák, a bőr miniruhák és a motoros dzsekik sem.

A maszkulin-feminin vonalra koncentráló gyűjteményből szerettük a tavalyi Saint Laurent showban is helyet kapott itt-ott fodros báránybőr szereléseket, az egérszürke ingeket, de a divatban tartott, a divatbloggerek által felkapott 'Skort' szoknyát, valamint a vékony lakkréteggel ellátott tűzpiros inget még szoknia kell a szemünknek. Nézze meg a galériában, hogy milyen szerelésekben fog lábat villantani 2014 őszén!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta