Párizsban is bemutatkoznak a magyar tervezők

Tegnap utolsó állomására, Párizsba érkezett a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét. Magyar tervezőket már a londoni hét alatt sem kellett nagyítóval keresni a városban, kiállított többek között egyik új kedvenc márkánk, a Daige, a KELE Clothing, a Celeni, Napsugár Von Bittera, valamint Tomcsányi Dóri is, aki a brit főváros után Párizsban is bemutathatja kollekcióját a közönségnek.

Hazánk egyik legmenőbb tervezőjének munkái február 28. és március 2. között lesznek láthatóak a Capsula Paris Women's szervezésében, akik úttörőnek számítanak abban a tekintetben, hogy előszeretettel állítják ki az iparág legkeresettebb nemzetközi férfi és női konfekció-tervezőit különböző divateseményeken, például New Yorkban, Párizsban, Berlinben vagy Las Vegasban.

A divat egyik legpuccosabb fővárosában Tomcsányin kívül kiállít még a szezonban a Use Unused is, de Abodi Dóra is megjárta Párizst, ő még az haute couture hét után, január 25. és 28. között mutatta be őszi-téli kollekcióját egy mentoring program keretében.

A március 5-ig tartó párizsi divathét első napja nem volt kimondottam izgalmakkal teli, a megszokott forgatókönyv szerint idén is a francia székhelyű divatház fiatal tervezőjének, Anthony Vaccarellónak a bemutatójára voltak kíváncsiak a legtöbben. A combvillantós ruhák nagymestere, aki egyébként egyre nagyobb vevőkörrel és rajongótáborral büszkélkedhet, idén sem változtatott drasztikusan koncepcióján, mivel az előző munkáihoz hasonlóan feketében, fehérben és pirosban képzelte el kollekcióját.

A 32 éves designer egyik kedvenc múzsájától és közeli barátjától, a franciák egyik stílusikonjától, Caroline de Maigret-től, valamint a nyolcvanas évek népszerű divatillusztrátorának, Tony Viramontesnek a korai munkáiból merített inspirációt a tervezés során – írja a vogue.com. Az idei trendeket követve a kollekció meglehetősen fiúsan lányos lett, nem hiányoznak belőle az elmúlt hetekben oly sokat látott túlméretezett garbóruhák, a bőr miniruhák és a motoros dzsekik sem.

A maszkulin-feminin vonalra koncentráló gyűjteményből szerettük a tavalyi Saint Laurent showban is helyet kapott itt-ott fodros báránybőr szereléseket, az egérszürke ingeket, de a divatban tartott, a divatbloggerek által felkapott 'Skort' szoknyát, valamint a vékony lakkréteggel ellátott tűzpiros inget még szoknia kell a szemünknek. Nézze meg a galériában, hogy milyen szerelésekben fog lábat villantani 2014 őszén!

Oszd meg másokkal is!
Mustra