Aluljárós kaják otthon: kolbászos táska

Zanza!

Nem tagadom, a leveles tészta megszállottja vagyok. Rengeteg ételhez használható, kerülhet bele édes és sós töltelék is. Nem szoktam magam készíteni, sőt, annyira lusta vagyok, hogy még csak nem is a fagyasztottat veszem, hanem a készre nyújtottat.

kolbászos2
Fotó: Katuci

Ezzel már tényleg csak annyi dolga marad az embernek, hogy kibontja a celofánt és kitekeri a sütőpapírra fektetett tésztát. Aki szereti a sült kolbászt mustárral, ki ne hagyja ezt a villámgyors sörkorcsolyát!

Hozzávalók (4 darabhoz):

27,5 dkg készre nyújtott leveles tészta
10 dkg sütni való kolbász
5 dkg reszelt parmezán
1 teáskanál mustár
1 tojás

kolbászos1
Fotó: Katuci
  1. A kolbász bőrét felhasítjuk, lehúzzuk a húsról.
  2. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a mustárt, egy villával jól összedolgozzuk.
  3. A kinyújtott leveles tésztát keresztben négy egyenlő csíkra vágjuk.
  4. A tészta közepétől lefelé – egy centis peremet hagyva a széleken – eloszlatjuk a tölteléket.
  5. A felső, töltelék nélkül hagyott részre késsel húzunk néhány bevágást.
  6. Elhabarjuk a tojást, ecsettel körbekenjük a töltelék melletti részeket. Ráhajtjuk a felső tésztarészt az alsóra, villával lenyomkodjuk. A batyukat sütőlemezre helyezzük, a tetejüket is lekenjük tojással.
  7. 150 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Kicsivel magasabb hőfokon a tészta 20 perc alatt is megsül, de mivel nyers hús van a töltelékben, érdemesebb inkább alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig sütni.)
Blogmustra