OFFLINE

Aluljárós kaják otthon: kolbászos táska

2014. február 25., kedd 12:32

Nem tagadom, a leveles tészta megszállottja vagyok. Rengeteg ételhez használható, kerülhet bele édes és sós töltelék is. Nem szoktam magam készíteni, sőt, annyira lusta vagyok, hogy még csak nem is a fagyasztottat veszem, hanem a készre nyújtottat.

kolbászos2
Fotó: Katuci

Ezzel már tényleg csak annyi dolga marad az embernek, hogy kibontja a celofánt és kitekeri a sütőpapírra fektetett tésztát. Aki szereti a sült kolbászt mustárral, ki ne hagyja ezt a villámgyors sörkorcsolyát!

Hozzávalók (4 darabhoz):

27,5 dkg készre nyújtott leveles tészta
10 dkg sütni való kolbász
5 dkg reszelt parmezán
1 teáskanál mustár
1 tojás

kolbászos1
Fotó: Katuci
  1. A kolbász bőrét felhasítjuk, lehúzzuk a húsról.
  2. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a mustárt, egy villával jól összedolgozzuk.
  3. A kinyújtott leveles tésztát keresztben négy egyenlő csíkra vágjuk.
  4. A tészta közepétől lefelé – egy centis peremet hagyva a széleken – eloszlatjuk a tölteléket.
  5. A felső, töltelék nélkül hagyott részre késsel húzunk néhány bevágást.
  6. Elhabarjuk a tojást, ecsettel körbekenjük a töltelék melletti részeket. Ráhajtjuk a felső tésztarészt az alsóra, villával lenyomkodjuk. A batyukat sütőlemezre helyezzük, a tetejüket is lekenjük tojással.
  7. 150 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Kicsivel magasabb hőfokon a tészta 20 perc alatt is megsül, de mivel nyers hús van a töltelékben, érdemesebb inkább alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig sütni.)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta