OFFLINE

A legmenőbb jelmeztervező is bukik Abodi táskáira

2014. február 25., kedd 09:05

A Jelmeztervezők Céhének tizenhatodik éves rendezvényén ismét a kreatív jelmeztervezőké volt a főszerep és nem a celebeké. Az Oscarral szemben itt nem az amerikai filmakadémia, hanem a 60 éves, 800 taggal rendelkező Céh dönt az év filmjeiben szereplő jelmezek minőségéről, három különböző kategóriában. A fantasy filmek kategóriájában Tris Summerville vitte el a díjat az Éhezők viadala: Futótűz-ért, melyben 5800 kosztümmel dolgozott.

A többszörösen díjazott, híres jelmeztervezőnél talán Abodi Dóra örült jobban a gálának, ugyanis a stílusáról méltán ismert Summerville az ő egyik kistáskájával jelent meg a vörös szőnyegen. Summerville-nek annyira tetszett az unikornisos motívumokkal díszített clutch, hogy külön is felmutatta a fotósoknak, így jó sok kép készült a magyra tervező munkájáról. Nem ez az első eset, hogy külföldi híresség parádézik Dora Abodiban, reméljük, Summerville-lel végre beindul Abodi hollywoodi karrierje és az idei díjátadókon sorra választanak tőle ruhát vagy kiegészítőt a celebnők.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ki volt a legcsinosabb a vörös szőnyegen?

 • 23
  Trish Summerville Abodi Dóra táskájával
 • 8
  Kiernan Shipka Delposo ruhában
 • 8
  Amy Adams egy Frocktalk by Kristin Burke ruhában
 • 12
  Crystal Reed Naeem Khan estélyiben
 • 5
  Olivia Munn J. Mendel munkájában

A Costume Designers Guild Award-on természetesen a jelmeztervezőkön kívül olyan celebek is jelen voltak, akiket a díjazottak egész évben öltöztettek. Például Kiernan Shipka, a Mad Men fiatal színésznője, aki Delposo ruhában jelent meg a rendezvényen, vagy Amy Adams, az Acélember színésznője, aki egy Frocktalk by Kristin Burke ruhában pózolt. Crystal Reed, a Farkasbőrben színésznője is csinos volt Naeem Khan estélyiben, akárcsak Olivia Munn J. Mendel estélyiben. Nagy melléfogások nem voltak a gálán – végülis mégiscsak stílusszakemberekkel volt tele –, nézze meg a galériában az öt jólöltözött nőt, és szavazzon a kedvencére!

Ami pedig a díjazottakat illeti: Trish Summerville és a legjobb fantasy jelmezek mellett díjazták a legjobb kosztümös film jelmeztervezőjét, azaz Patricia Norris-t a 12 év rabszolgaságért, a legjobb kortárs film jelmezesét, Suzy Benzingert a Blue Jasmine-ért és a tévéfilmesek is kaptak díjakat. A House of Cards ruhafelelőse, Tom Broecker a legjobb kortárs tévésorozat ruháiért járó díjat, Caroline McCall, a Downton Abbey jelmeztervezője pedig a legjobb kosztümös tévésorozat ruháiért járó díjat vihette el. A legjobb tévéfilm/minisorozat jelmezeiért járó díjat Ellen Mirojnick vitte el a Behind the Candelabra-ért, a legjobb kereskedelmi célú jelmeztervező pedig 2014-ben Nancy Steiner, a Call of Duty: Ghosts Masked Warriors kosztümfelelőse lett.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta