A Dolce & Gabbana a legmenőbb

Eddigi legerősebb hétvégéjén van túl a 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathét. A napokban bemutatta legújabb kollekcióját az Emporio Armani, a Versace, Roberto Cavalli, a Marni, illetve a Dolce & Gabbana is Milánóban, utóbbi showja volt a legérdekesebb.Nézze meg a folytatásban, hogy mivel rukkoltak elő 2014 telére a legnagyobb olasz divatházak!

Az Armani nyitott a kőgazdag divatmániásokra

Az elmúlt pár szezonban általánossá vált az ikonikus divatházak körében, hogy a fiatal divatmániások felé nyitnak – most a 79 éves Giorgio Armani divatháza is felzárkózik, a divatház kollekciója ennek megfelelően energikusra, városiasra és elegánsra sikeredett.

A milliárdos tervező szerint a következő szezont bokáig érő, bőr, bársony, illetve csíkozott szoknyanadrágokban, férfias blézerekben, műanyag nyakkendőkben, keménykalapban töltjük majd. A nyolcvanas évek, a francia femme fatale és a Luc Besson által rendezett Nikita című film ihlette kollekcióból – melynek egyszerű, fekete-fehér és jeges türkiz színvilága tökéletesen tükrözi a férfi és női kettősséget – szerettük a hordható lakkcipőket, a fehér ingeket és a szuperelegáns Armani táskákat. A félzakókkal azonban sehogyan sem tudnánk megbarátkozni.

Továbbra is lotyós cuccokban utazik a Versace

A Lady Gagával kampányoló Donatella Versace 2014-es őszi-téli kollekcióját a kilencvenes években divatos "Girl Power" ihlette. A kollekción ez látszott is; nem volt hiány falatnyi amazonokra illő miniruhákból, fűzős, hegyes orrú csizmákból, és nem maradt el a divatház védjegyének számító, medúza logóval ellátott medál sem. A Versace idén sem bűvölt el minket lotyós, bőrrel, csipkével, selyemmel és flitterekkel megpakolt gyűjteményével, mely leginkább a zongorista csodagyerekként elhíresült Valentino Liberace fellépőruháit juttata eszünkbe.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A pofátlan fényűzésért mindig is rajongó divatháztól azért a piros gyöngyökkel kirakott miniruhát szívesen látnánk a gardróbunkban a következő szezonban, de a Prada pár nappal ezelőtti showján feltűnt piros műszőrme-ruhára hátborzongatóan emlékeztető bundát sem utasítanánk vissza a tipikusan versacés kollekcióból.

Roberto Cavalli a tűzzel játszott

A Lagerfeldhez hasonlóan a kollegáinak előszeretettel beszólogató tervezőt érezhetően megihlette a pokol témája és egy ördögi kollekcióval rukkolt elő az őszi-téli szezonra. A gyűjtemény – mely a wwd.com szerint Cavalli egyik legjobbja – idén is bőven tartalmazott kígyóbőr printeket, elegáns szőrméket, a ruhák szegélyére biggyesztett, lángvörös tűz-nyomatokat, bőrnadrágokat és luxus bundákat.

A speciális effektekkel felturbózott bemutatóról szerettük az élére vasalt szürke pantallókat, a vörösre festett szőrméket és pulóvereket, a lángokra emlékeztetően felrojtozott szoknyáktól viszont nem estünk hasra, bár ettől függetlenül várhatóan több celebnő is integet majd efféle Cavalliban a vörös szőnyegen a következő szezonban.

Ismét a hordhatóságra törekedett a Marni

Az egyik legnépszerűbb olasz luxusmárka, a Marni vezetőtervezője, Consuelo Castioglioni idén is megtalálta a tökéletes egyensúlyt, ami egyszerre lehet majd a stylistok és a vásárlók álma is 2014 őszén. Bár a divatház nehezen tud elszakadni elhíresült nyomataitól, azért bölcsen mégis igyekszik újraértelmeznie saját magát minden szezonban.

A Marni idén zoknival kombinált, lapos talpú golfcipőkkel mutatta be javarészt virágmintás, vastag csíkos, military- és smaragdzöld, fehér, téglavörös, citrom, zafír, szürke és kék színekben úszó kollekcióját, melyből szerettük a puffos ujjú kabátokat, a túlméretezett bomber dzsekiket, a garbókra applikált színes műszőr pamacsokat, illetve a peplum megoldásokat. Remélhetőleg a városias kollekcióból pár hónapon belül felbukkan egy-két darab a hazai fast fashion üzletekben is.

A Dolce & Gabbana volt hétvége abszolút befutója

Ha nem lennénk tisztában azzal, hogy milyen bemutatók mennek most a divathéten, könnyen elhittük volna azt is, hogy egy haute couture kollekciót látunk. Az egyértelműen az aranykorát élő divatház két tervezője őszi-téli kollekciójához olyan szépségideáloktól merített inspirációt, mint a késő középkor egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb nőalakja, Aquitánaiai Eleonóra angol királyné, a hatvanas évek ikonikus brit modellje, Jean Shrimpton, valamint Frances Hodgson Burnett legnépszerűbb regénye, a Titkos kert.

A kiemelkedően jól sikerült kollekcióban szinte nem volt olyan darab, amit ne kedveltünk volna. Az erdei hatások ellenére rendkívül elegáns, romantikus és nőies ruhák nagy része kapucnit kapott, de beépültek a divatház kollekciójába a manapság annyira menő állatfigurák is, így nem volt hiány gyapjúból, filcből és bársonyból készült bagoly, róka, mókus és farkas mintákban sem a kifutón.

Kedvenceink az állatos szereléseken kívül a kapucnis, hímzett gyapjúkabátok, kristályokkal kirakott doboztáskák, szupertrendi mintás miniruhák, kövekkel díszített csizmák, valamint a kékeszöld, piros, szerecsendió és szilva árnyalatú darabok voltak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra