Ismét a Gucci nyerte a címlapcsatát

Immár az egymást követő második szezonban a Gucci a divatlapok nagy címlapcsatáinak nyertese. A 2013-as év első felében az olasz divatháznak még elég volt 88 borító a győzelemhez, amit a év második felére – hála az év végi ünnepségeknek és vörös szőnyeges eseményeknek – 108 címlapra tornáztak fel. De nem csak ebben évben tarol a Gucci, 2012 őszén is sikert arattak elegáns kollekciójukkal a borítókon.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A dobogó első helyezettjét idén is ugyanazok a népszerű divatházak követték a sorban, mint az elmúlt pár szezonban, nem sokkal maradt le a győztestől a Dolce & Gabbana, mely elsősorban piros és drágakövekkel kirakott csipkeruháival került borítóra az őszi-téli szezonban. Mindenesetre szoros volt a küzdelem, mivel mindössze hat címlappal maradtak le a Guccitól. A trónról nehezen letaszítható olaszok mellé a pizsama- és hálóing-szerű ruháival ringbe szálló Louis Vuitton 84 címlappal került fel idén a képzeletbeli dobogó harmadik fokára – írja a fashionista.com.

Természetesen abban, hogy mindig ugyanannak a maroknyi, öt vezető divatháznak a neve pörög a címlapokon, köze van ahhoz is, hogy ezek a luxusmárkák rengeteg pénzt csengetnek ki lapoknak azért, hogy hirdetéseik a legmegfelelőbb helyre kerüljenek. Persze a sok leperkált pénz és ingyen kollekció még nem garantálja a győzelmet, de a statisztikák szerint sokat lök a divatházak hajóján. Tavaly például egész évben hájpolták a Diort és a Saint Laurent-t, ami sokat segített nekik abban, hogy minél gyorsabban megjegyezzék új vezetőtervezőik, Raf Simons és Hedi Slimane nevét a világban.

A Gucci folyamatos dominanciája azonban a szemet gyönyörködtető, szupersztároknak tervezett tollas és aranydíszítésű estélyi- és koktélruháikban rejlik, melyekből 8-10 darabot mindig be is mutatnak a divathéten. Kíváncsiak vagyunk, hogy a márka nyerő szériája a következő szezonban hogyan alakul majd, mivel őszre a dívás estélyik helyett retro szetteket tervezett Frida Giannini. Mindenesetre az előrejelzések szerint a szivárványos műszőr kabátjával beszáll majd a versenybe a Prada, illetve nagy esélyekkel indul a Céline is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek