A ráncokkal együtt eltűnt a személyiség is

A napokban érdekes kísérletet mutatott be a Buzzfeed stábja: négy teljesen átlagos, hétköznapi nőt kértek fel, hogy álljanak nekik modellt, ők pedig a haj és a smink elkészítése után profi fotót készítettek róluk és egy retusőr segítségével címlaplányt varázsoltak belőlük. Hogy mit szóltak a végeredményhez az alanyok? Előre lelőjük a poént: örülnek, hogy nem így néznek ki.

"Mindig is szerettem volna magam így látni. És most, hogy sikerült, azt kérdezem magamtól: miért is akartam én sokáig így kinézni?" – mondta az egyik hölgy, miután megmutatták neki a róla készült címlapképet. Nincs ezzel egyedül, hiszen a három másik résztvevő is hasonló gondolatokat osztott meg. "Egész jól ismerem magam és ez.. ez egészen más, mint én" – hüledezett egyikük.

Mindannyian egyetértettek, hogy a képek nem a valós énüket mutatták be. "Megcsinálták a sminkünket, majd a hajunkat is. A fotózásnál elmondták, hogy hogyan pózoljunk és végül a képszerkesztők eltüntették a legapróbb hibáinkat is. Szóval megfosztottak minket azoktól a tulajdonságainktól, amik valóban jellemeznek minket" – mondták. "Imádom a szeplőimet. Szerintem karakteresek és most, hogy nincsenek rajtam, nem is tudom, ki néz rám vissza a képről."

Hasonlít? Maximum a ruha színe ugyanaz.
Hasonlít? Maximum a ruha színe ugyanaz.youtube

A videó végén pedig elhangzik, hogy manapság olyan időket élünk, amikor úgy érezzük, mindenkit meg kell feleltetni egy bizonyos társadalmi sztenderdnek. Arra viszont nem gondolunk, hogy ezeket az ideálokat mi állítjuk fel és ha nem hajszoljuk minden áron, akkor úgyis a természetesség lesz a nyerő.

Ezen akadt ki egyébként a Pretty Little Liars (Hazug csajok társasága) egyik szereplője is, aki Instagramon idézte fel a pár évvel ezelőtti filmplakátjukat. "Nem hiszem el, hogy ezek mi vagyunk, ez csak simán túl sok Photoshop! Nevetségesen festünk, senki nem néz ki így. Ez nem vonzó" – írta a képe alá.

Oszd meg másokkal is!
Mustra