OFFLINE

Chanellel csalt adót egy angol házaspár

2014. február 20., csütörtök 13:49

Nemcsak a francia divatházat, de az angol jogszabályokat is kijátszotta az a házaspár, mely több mint százmillió forinttal rövidítette meg a szigetország költségvetését. Tették ezt úgy, hogy megtalálták az adózási rendszer egyik kiskapuját és megvalósították minden nő álmát: azzal "kerestek" milliókat, hogy a Chanelnél vásároltak. Kíváncsi, hogyan lehetséges mindez?

London előkelő negyedében, Chelsea-ben található luxuslakásuk fenntartására, gyermekeik iskoláztatására és kaszinókban töltött estékre fordította a forintban kilencszámjegyű összeget az Emmanuel és Behnaz Scott.

A terv

Scotték előkelő turistáknak adták ki magukat, bevásároltak a Chanel egyik (londoni) boltjában, majd visszavitték a termékeket egy másikba és egyszerűen visszakérték az árát. Hogy hol a csavar a történetben? A kettő között még visszaigényelték az áfát a luxuscuccok után, amit az Egyesült Királyság exportját szabályozó törvény lehetővé tesz az Unión kívüli lakosok számára, amikor elhagyják az EU területét. A szerelmespár tehát egyszer visszakérte az adót, majd egy másik boltban a termék teljes árát, adókkal együtt. Haszonként az áfa összege jelentkezett náluk. 

Büntetés

Emanuel Scottot egyébként 2012 márciusában a Királyságban, Svájcban és Svédországban elkövetett szélhámosságok miatt 4 év börtönre ítélték. Sarah Giddens ügyész elmondta, hogy a férj és feleség a London belvárosában található boltok személyzetének bizalmába férkőzött, így tudták őket rávenni, hogy kitöltsék az adó-visszaigénylő papírokat attól függetlenül, hogy végül visszavitték a ruhákat és kiegészítőket.

"Azt hitték, túl okosak ahhoz, hogy lebukjanak" – mondta az egyik bűnügyi nyomozó, Robert Adler. A párra börtön vár, kivéve, ha fejenként kifizetnek 10-10 millió forintot. Persze ezt kifizetni a jóval nagyobb tételből egyszerűnek tűnik, viszont a rendőrök megesküdtek rá,, addig nem nyugszanak, amíg az elcsalt összeg vissza nem kerül az államkasszába. "Rendes, adófizető emberek pénzét herdálták el kaszinókban és a luxuséletük látszanák fenntartására!" – érvelt Adler a Daily Mailnek.

Tetszett önnek ez a poszt?

Keresse a Dívány divatblogját Facebookon, így nem marad le a következőről sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta