OFFLINE

Íme a londoni divathét két legszürreálisabb kollekciója

2014. február 19., szerda 19:26

Végéhez közeledik a 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató londoni divathét, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy tegnap már nagyítóval kellett keresni a celebnőket és az önjelölt divatbloggereket a városban. Így érthető, hogy Anna Wintour sem kószált a régi postai negyed és a Blythe House környékén, ahol a Meadham Kirchhoff tartotta tegnapi showját.

A márka tervezői, Edward Meadham és Benjamin Kirchhoff már az előző szezonra készített városi tehenészlányoknak tervezett darabjaikkal is gondoskodtak arról, hogy kollekciójukat felemlegessék a lapokban. A tavalyi év egyik legviccesebb gyűjteményével előrukkoló páros idén is teátrális vonalról közelített, mikor a kezdeti, Central Saint Martins-ban szerzett tanulmányaikból valamint a párizsi haute couture legnagyobb ikonjaitól, Coco Chaneltől és olyan méltatlanul elfeledett designerektől merített ihletet, mint Madeleine Vionnet, Callot Soeurs, Jeanne Lanvin és a Boué nővérek – írja a vogue.com.

Az alapkoncepció tekintetében mondhatni, hogy a divatháznak sikerült összehoznia a legendás Chanel szereléseket a londoni undergrounddal, így összeségében a Courtney Love féle fehérnemű-szerű ruhák, a pasztell színű, térd alatt elvágott szoknyák, gyöngyökkel díszített tüll-, csipke- és selyemruhák és masnival kombinált, ezüst színű platformszandálok másodjára már nem is tűntek olyan rémisztőnek, mint első látásra. Egy-két darab talán még a nemzetközi trendekben is visszaköszön majd a következő szezonban.

Egy másik különös tervezőpáros, Marta Marques és Paulo Almeida is tegnap vonultatta fel divatházának, a Marques Almeidának legújabb kollekcióját Londonban, aminek bemutatóján két magyar modell, Jablonczky Mónika és Szepesi Melinda is végiglejtett. A nyers, fiatalos és könnyed vonalban utazó duót, akiknek védjegyükké váltak a túlméretezett farmerszerelések, idén megihlette a legendás házaspár, Patti Smith és Robert Mapplethorpe világa, így New Yorkba utaztak, hogy inspirációt gyűjtsenek a művészek egyik központi fészkéből, a Chelsea Hotelből, ahol nemcsak Patti Smith, hanem többek között Charles Bukowski, Janis Jolin, Leonard Cohen és Iggy Pop is élt és alkotott egy darabig.

A javarészt a késői hatvanas és a korai hetvenes évek ihlette kollekció alapdarabjai a varrásnál rojtozott, koptatott bő farmerek, műszőrrel kombinált pizsama-ruhák, illetve a szőrrel bevont tornacipők voltak, amit jövőre csakis őrülten kócos frizurával és durcás tekintettek illik majd viselni a tervezőpáros szerint. A szürke, hirtelensárga, narancssárga és kék színeket kapott gyűjtemény már-már annyira meglepő, hogy talán az előzőhöz hasonlóan ebből is beszivárog majd valami a hétköznapi divatba a 2014 őszén.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta