Grillezett gomolya néhány apró finomsággal

A kedvenc ételeim közé tartozik a grillezett sajt, de a grillsajtként árult borzalmakat nem tudom megenni, szerintem el sem lehet rágni. A gomolya viszont gyönyörűen pirul, egyben marad, ideális grillsajt.

gomolya
Katuci

Az egész étel kereken öt perc alatt elkészül, így ideális hétköznapokra, de akár lustálkodós szombatokra is. Ha valakinek nagyon hiányzik belőle a hús, dobhat néhány szelet sonkát a sajt mellé.

Hozzávalók (2 adag):

20 dkg gomolya sajt
vegyes saláta
néhány szem szőlő
1 marék dió
1 evőkanál
méz
fél citrom
olívaolaj

  1. Mindenekelőtt nyissuk nagyra az ablakot.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, egy-két csepp olajat teszünk bele, majd beletesszük a sajtot 2-4 darabra vágva. Közepesre mérsékeljük a lángot, és nagyjából két percig nem nyúlunk a sajthoz, hogy jól megpiruljon az alja. Egy lapát segítségével megfordítjuk a sajtot, a másik felét is aranybarnára sütjük.
  3. Közben a tányérokra halmozzuk a salátát. A fél citrom levét elkeverjük kétszeres mennyiségű olívaolajjal és egy nagy csipet sóval.
  4. A félbevágott szőlőszemeket a salátára szórjuk, átemeljük a sült sajtokat a serpenyőből.
  5. A serpenyőt papírtörlővel szárazra töröljük, beledobjuk a diót. Néhány perc alatt illatosra pirítjuk, lezárjuk a lángot, rácsurgatjuk a mézet, és átforgatjuk benne a diót.
  6. Az öntetet az étel tetejére öntjük, végül rászórjuk a mézes diót is. Rögtön tálaljuk!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek