OFFLINE

Poncsóban és műszőrben töltjük az őszt?

2014. február 18., kedd 16:43

Előző héten már lement pár fontos bemutató a 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató londoni divathéten, de a britek egyik legfelkapottabb divatháza, a Burberry Prorsum csak a negyedik napjon vonultatta fel legújabb munkáit. A luxusmárka vezetőtervezője, az előző szezonban pasztell-túladagolásban szenvedő Christopher Bailey idén pirosba, kékbe és narancsba borította Londont kollekciójával.

Burberry

A közönség első soraiban a hétvégi BAFTA-díjátadónak köszönhetően megjelent pár ismert hollywoodi arc is, mint a neves producer, Harvey Weinstein, vagy a manapság minden szuperprodukcióban szerepet kapó Bradley Cooper, de természetesen nem hagyta ki a showt Anna Wintour, Harry Styles és Naomi Harris sem.

A bohém ruhákkal, poncsókkal, báránybőr dzsekikkel és kézzel festett táskákkal megpakolt kollekció bemutatóját a britek egyik új zenei favoritja, Paloma Faith 'Only Love Can Hurt Like This ' című dala nyitotta meg, ami nem lett a kedvencünk, mégis passzolt a kollekció hangulatához. Bár nem kifejezetten vagyunk hívei a hippi-stílus modernizálásának, a Burberrynek valahol mégis sikerült belecsempészni valami városias életérzést virágmintás gyűjteményébe, amiről a vogue.com divatszakértőjének a Céline tavaly szeptemberben bemutatott mintái ugrottak be elsőként.

A kézzel festett méregdrága táskák már tavaly is nagy slágernek számítottak a milliomos nők és a celebek körében, így nem csoda, hogy a Burberry is elsütötte saját verzióját a témában. Ennek valamilyen gagyibb változata, valamint az őszies árnyalatokban gazdag kollekció mintái, övekkel feldobott pamut- és selyem darabjai, kabátruhái, illetve az elöl kivágott bokacsizmák várhatóan megtalálhatóak lesznek majd a hazai üzletekben is az idei hűvös időszakban.

Tom Ford

A Burberryvel egy napon mutatta be legújabb kollekcióját az egy évvel ezelőtt még a minimalizmusból kiutat kereső Tom Ford, akinek a tavalyi show az első londoni bemutatója is volt egyben. Az akkor meglepően sok gyöngyös, rojtos, hímzett és színes ruhát tartalmazó kollekciót idén egy sokkal modernebb és letisztultabb gyűjtemény váltotta, ami fényévekre van az előző daraboktól.

A Georgia O'Keeffe elvont tájképeire emlékeztető kollekció bemutatóját a nemesi származású skót modell, Stella Tennant nyitotta és zárta, a kifutón pedig egyértelművé vált, hogy Ford szerint jövő télen menő lesz a fekete, a piros, a leopárdminta, valamint a műszőr és a flitterek minden mennyiségben.

Az ikonikus nyugat-amerikai stílust a lázadóbb hatvanas évekbeli sikkel párosító tervező kollekciójából valószínűleg divatba jön majd a piros krokodilszoknya, a kissé erőltetett, Tom Ford születési évszámára utaló 61-es számmal ellátott flitteres ruha, a kasmír poncsó, a több kifutón is megforduló színes műszőr. A közönséges leopárdmintás csizmának azonban remélhetőleg senki nem dől majd be a következő szezonban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta