OFFLINE

Még Westwood kollekciója is unalmas a londoni divathéten

2014. február 17., hétfő 19:44 |

Reméltük, hogy felpörögnek majd az események a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató londoni divathét harmadik napján, melyen olyan jól bejáratott divatházak vonultatták fel új darabjaikat, mint a Mulberry, Vivienne Westwood, Mary Katranzou vagy a Topshop Unique. De valahogy egyik showban sem éreztünk túl nagy lendületet idén, ezért nem is emelnénk ki egyet sem a tegnapi felhozatalból, inkább összeszedtük a legnevesebb bemutatók legfigyelemreméltóbb pillanatait, bár nem sok ilyen volt.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A látványos digitális printjeiről ismert görög származású Mary Katranzou idén állítása szerint racionális okokból úgy döntött, hogy új fejezetet nyit a márka életében és bátor nyomatait, valamint jól szabott ruháit egyszerűbb, tunikaszerű ruhákkal, blézerekkel, csillogó anyagokkal, brokáttal kombinált kollekcióra cseréli. Persze megértjük, hogy a kreatív ötleteivel újítónak számító designer növekedni és terjeszkedni szeretne, de nem biztos, hogy az ő esetében a stílusváltás erre a legjobb taktika.

Hasonló csalódás volt Vivienne Westwood Red Label showja, melyen a nosztalgikus piros-, és a szokásos kockás kosztümökön kívül talán még a gallérmegoldásokat, a háromszög-mintákkal feldobott harisnyát, illetve a szívformával összefogott zakót érdemes megjegyezni – bár ha ezeket nem a 72 éves tervező kifutóján láttuk volna, akkor valószínűleg említést sem érdemelnének. Westwood egyébként évek óta megragadja a divathéten az alkalmat hogy vásárlás-ellenességre buzdítsa a divathét közönségét.

A Mulberry nem bízta a véletlenre 2014-es őszi-téli kollekciójának beharangozását, Alexa Chung és Lana Del Rey után a britek egyik új favoritjával, a 21 éves Cara Delevingne-nyel adta el a showt Londonban. Az antipatikus modellel egy fiatalos táskakollekciót is készített a luxusmárka, ami nem lesz olcsó mulatság, ugyanis 890 és 2500 font (335.450 és 942.290 forint) között lesz majd kapható az üzletekben – írja a wwd.com.

A Kate Moss nevével igencsak összemosódott Topshop Unique szerint 2014 őszén menő lesz majd vaníliasárga, kék, szürke cuccokban, metálszínű és militaryzöld pufidzsekiben, átlátszó felsőben, szoknyában, illetve színes műszőr kabátban járni. Összeségében a divatháztól láttuk tegnap a leghordhatóbb, hétköznapi életben is jól használható darabokat, melyek koppintásai valószínűleg hamarosan felbukkannak majd a hazai fast-fashion üzletekben is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta