OFFLINE

Olivakrém nachoshoz, vagy bárhogyan

2014. február 16., vasárnap 12:58

Imádom az olívabogyót, így nyugodt szívvel ajánlom ezt a krémet minden sorstársamnak. Kenhetjük kenyérre vagy csak egyszerűen mártogassunk bele nachost. A fűszerezést mindenki végezze saját ízlése szerint. Én legtöbbször előkapok egy kis pestot a hűtőből, mert egyébként is állandó lakó, csak ajánlani tudom. Ha nincs, akkor tegyünk bele friss petrezselymet vagy bazsalikomot, egy kis fokhagymát, esetleg szárított paradicsomot.

olíva2
Fotó: Katuci

A bogyó színe mindegy, használjuk azt, amelyiket jobban szeretjük. A zöldből kicsit savasabb, frissebb lesz, feketéből mélyebb, krémesebb.

Hozzávalók:

10 dkg olívabogyó 
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál pesto vagy ízlés szerinti fűszerek

  1. Az olívabogyókat késes aprítóba helyezzük, összedaráljuk.
  2. Közben hozzáadjuk az olajat és a fűszereket. Tovább daráljuk, amíg krémes masszát kapunk belőle.
  3. Kenhetjük kenyérre, és mártogatósként is tálalhatjuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta