Hemzsegnek a magyar tervezők Londonban

Második állomására, Londonba érkezett a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét. A város közelsége miatt nem meglepő, hogy hazai tervezők több helyszínen is szép számmal képviseltetik magukat a rendezvényen. A Design Terminál és a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ négy magyar designert, Tomcsányi Dórit, a KELE Clothingot, a The FOUR-t illetve a ZAKO-t juttatta ki, akik február tizenharmadika és huszonharmadika között mutathatják be legújabb kollekcióikat a Voyage through Central Europe néven futó projektnek köszönhetően. A divathét első napján, azaz pénteken mutathatta be 2014-es őszi-téli kollekcióját Napsugár Von Bittera is, az egyetlen olyan magyar tervező, akinek kreáióit az Il Bacio di Stile luxusáruházban is meg lehet vásárolni.

Az ígéretesen hangzó eseményen kívül február 18-án a One Aldwych nevű hotelben tartják az Essence Fashion Showcase-t, a londoni Magyar Kulturális Központban pedig a Hungarian Fashion Exhibition keretében mutatkozhat be az előző rendezvényen is bemutató Celeni, a Daige, D'ora Tokai, ILINX, Rienne Creations, ssamaryll, a The MEED, a ZEMA Ékszer, a Budapesti Kommunikáció és Üzleti Főiskola Művészeti Karának hallgató, illetve az 1975 névre keresztelt márka.

A nemzetközi ismertségre vágyó tervezők mellett természetesen magyar modellek is feltűntek a kifutókon, Kisbajcsi Fanny és Jablonczky Mónika az Amanda Wakeley, Szepesi Melinda a Christopher Raeburn bemutatón kapott helyett, Rajzák Kinga pedig a londoni divathét első napjának legjobban várt show-ját, a Daks bemutatóját nyithatta meg.

A nagy múltú, 1894-ben alapított divatház tavalyi kollekciójának csőtopjaitól és hálóruha-szerű pelerinjeitől nem estünk hasra, de várható volt, hogy a többi márkához hasonlóan a Daks vezető tervezője, Filippo is jobban rákoncentrál a mindig nagyobb figyelemmel kísért őszi-téli darabokra.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ahogy borítékolható volt az is, hogy a New York-i bemutatók után a londoni divathét első napjáról sem hiányoztak a 2014-es őszi szezon egyik alapdarabjának kikiáltott garbók. A feltűnő, könnyen beazonosítható védjegyeket megtartó Daks javarészt bordóban, bézsben, fémes árnyalatokban, katonai zöldben és tradicionális kockás mintás mintákkal képzelte műszőrrel felturbózott viharkabátjait, bőrszereléseit, illetve elegáns együtteseit.

Bár az úgynevezett medveszőr kucsmát kicsit elcsépeltnek és erőltetettnek éreztük, a kiválóan szabott viharkabátokat, bőrhatású blézereket, illetve minőségi táskákat azért szívesen látnánk a ruhatárunkban a következő szezonban. Nézze meg a galériában, hogy hogyan öltözik egy hagyománytisztelő brit nő 2014 őszén!

Oszd meg másokkal is!
Mustra