OFFLINE

Csínján kell bánni a mintákkal az ősszel

2014. február 14., péntek 10:44

A 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét New York-i állomásának utolsó előtti napján vonultatta fel gyűjteményét többek között Michael Kors, az aerobik gyakorlatokat és cigánykereket minden évben elsütő Betsey Johnson, a Jason Wu-t leszerződtető Hugo Boss, illetve a Proenza Schouler is. 

Az alig több, mint tíz éves múlttal rendelkező Proenza Schouler tervezői, Jack McCollough és Lazaro Hernandez a rangos Parsons School of Design-ban botlottak egymásba, majd nem sokkal később megalapították divatházukat és piacra dobták első kollekciójukat, amelyet akkor teljes egészében felvásárolt New York egyik legfelkapottabb luxusáruháza, a Barneys. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A számos díjjal kitüntetett tervezőpáros idén is egy meglehetősen energikus kollekcióval rukkolt elő, amelynek meghatározó alapdarabjai a túlméretezett, mesterien szabott, férfias kabátok, strukturált váll megoldást kapott pulóverek, szuperhősnő-szerű kivágott nyárias ruhák illetve az állatmintás nadrágok és felsők voltak. – írja a Vogue.com szerkesztője, aki azért finoman utalt Thierry Mugler gyűjteményére is a divatház új darabjaival kapcsolatban.

A divatház javarészt szürke, királykék, bordó, zöld és fekete árnyalatokban határozta meg 2014 őszét, de a jelek szerint nem megy ki a divatból a jó pár szezon óta talonban tartott bőr, valamint annak más anyagokkal, nyomatokkal való kombinálása sem. Az elegáns és a hétköznapokba könnyen beépíthető kollekcióból szerettük az egymástól eltérő egyedi minták párosítását, a téli kabátokat, valamit a táska tervezésben mindig is erős divatház 2014-re készített borítéktáskáit is.

A Proenza Schouler ruháit és kiegészítőit mindig is szerették lekoppintani olyan fast fashion márkák, mint például Zara, ahol várhatóan pár hónapon belül már találunk hasonló szetteket a polcokon. Ilyen erős és vibráló mintákat azért óvatosan csak párosítsunk, mert könnyen az ellenkező hatást érthetjük el, mint amit eredetileg elképzeltünk. Nézze meg a galériában, hogy miben gondolkodott New York egyik legígéretesebb márkája!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta