OFFLINE

Ezért méregdrágák a Louboutin cipők

2014. február 10., hétfő 12:05

Ha az ember egy pár Christian Louboutin magassarkúra gondol, rögtön két dolog jut az eszébe: a piros talpak, és hogy irgalmatlanul drága. Hogy miért kérnek el egy pár cipőért akár fél millió forintot, arra maga a tervező adta meg a választ, azt viszont döntse el ön, meggyőzte-e a magyarázat és beruház-e egyre, vagy továbbra is inkább a magazinokban gyönyörködik bennük.

A Louboutin sarkak már-már Birkin táska nagyságúvá növik ki magukat imázs szempontjából: akiknek összejött valami a celebek között, azok kétségkívül piros talpú magassarkúban villognak a vörösszőnyegen. Tény, hogy a cipőket a hétköznapi emberek is egyfajta befektetésként kezelik: ha tartós és megbízható darabra pályázunk, akkor bizony jó mélyen bele kell nyúlnunk a zsebünkbe, éppen ezért nem is meglepő, hogy az utóbbi pár évben a cipők ára ment fel a legdrasztikusabban a piacon. Christian Louboutin szűkszavúan annyit tett hozzá a jelenséghez, hogy "manapság irgalmatlanul drága cipőt készíteni, nem véletlenül." A tervezőnek sajnos igaza volt: az előállítás illetve az alapanyagok költségeinek növekedése miatt az eddig is méregdrága dizájner cipők inflációja elkerülhetetlen volt, Louboutin egyes kreációinak ára pont ezért nőtt a duplájára.

Ön venne cipőt 300 ezerért?

  • 597
    Csak ha Louboutin!
  • 342
    Igen, van több drága cipőm is
  • 1283
    Ugyan, hülyeség!

A tervező emellett még az euró dollárral szembeni erősödését, illetve az ázsiai manukfaktúrák árversenyét okolja a drágulásáért, szerinte ugyanis Európában ma már lehetetlen olcsón cipőt előállítani. A költségek csökkentése vagy szintentártása miatt nem egy luxuscég inkább saját cserzőműhelyt alapított, de a Szex és New York ikonikus cipőtervezője, Manolo Blahnik például fittyet hányt az árak növekedésére és csak azért sem emelte meg árait.

Mi csak azt nem értjük, ha maga Louboutin ismeri el, hogy az emberek nagy százaléka a drágulás miatt nem fogja soha az ő cipőit hodani, akkor miért akarta megtagadni tőlünk, hogy legalább az eredeti ár nyolcadért valami hasonlót húzhassunk a lábunkra. Még jó, hogy pert vesztett, így nekünk is esélyünk lehet egy kis felszínes luxusra.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta