Így öltöztünk a 2000-es évek legelején

Várható volt, hogy a kilencvenes évek emlékezetes trendjei után lassan beszivárognak a hétköznapjainkba a 2000-es évek felejthetetlen és ízléstelen szettjei is, amiket többek között Britney Spearsnek, Jennifer Lopeznek vagy a Dél-Kaliforniában játszódó Narancsvidék szereplőinek köszönhetünk.

A Buzzfeed.com szerkesztői készítettek egy tartalmas listát arról, hogy melyek azok a ma már vállalhatatlan ruhadarabok, amik felváltották a kilencvenes évek magasított derekú farmernadrágjait, lyukas pulóvereit és virágmintás maxiruháit. Nézze meg az óriásgalériában, hogy milyen szettekben sokkoltuk magunkat és a közvetlen környezetünket a 21.század hajnalán!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Szinte minden női gardróbban megtalálható volt néhány vidéki hangulatot idéző hímzett, mellvillantós felső, derékig érő kockás ing, cowboy csizma és bohém maxiszoknya. Ami ennél a vonalnál is kínosabb volt, az a szaténnadrág, amit még military mintás változatban is beszerezhettünk 2000 környékén, ha akartunk.

Alig több, mint tíz évvel ezelőtt nem számított divatkatasztrófának, ha nyakkendőt kötöttünk a derekunkra öv helyett, Jennifer Lopeznek köszönhetően pedig 2002-ben divatba jött az oldalzsebes, buggyos nadrág velúrból és bőrből készült, magassarkú bakanccsal, amit idén újra piacra dobott Manolo Blahnik és a Timberland.

Nyugodt szívvel engedünk el mindent, ami Britney Spearsen vagy Avril Lavigne-en látható volt bő tíz évvel ezelőtt, de a Hillary Duff által divatba hozott kislányos karkötőket, gyöngyös nyakláncokat és hajpántokat sem hiányoljuk a divatházak kínálatából.

Hasonlóképpen érdemes elengednünk a mindenkin előnytelenül mutató csíkos vászonnadrágot, aminek kordbársony változata elég népszerű volt abban az időben, illetve az aszimmetrikus jersey szoknyát, ami még a vörös szőnyegen is felbukkant 2000 környékén.

Ma már biztosan nem festetnénk vastag melírcsíkokat a hajunkba, de a zebra-frizurához akkoriban kötelezőnek számító csíkos, bordázott garbóban, vagy a magassarkúval viselt, feltűrt aljú farmernadrágban, illetve a farmerhez felvett nyári ruhában sem mennénk emberek közé napjainkban. Nézze meg a galériában, hogy milyen fűzős és nyakbakötős felsők hódítottak 2000 első felében, amikor egyszerre volt menő diszkós- és hippi-szerelésben járni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra