no

17 transznemű modellel kampányol a Barney's

Valami lehet a levegőben, ugyanis egyre több olyan kampány lát napvilágot, amely igyekszik betömni a hátrányos megkülönböztetések okozta űrt: a Diesel nemrég kerekesszékes modellel hirdette legújabb kollekcióját, az American Apparel egy idős modellel népszerűsítette fehérneműit, és úgy tűnik, a plus-size témakör is egyre több figyelmet kap.

A társadalmi felelősségvállalás újabb szintjét mutatta meg a Barney's, amikor úgy döntött, hogy tavaszi kínálatának arcaiként transznemű modelleket kér fel. "Számos pozitív változás mutatkozott az elmúlt években a meleg, leszbikus és biszexuális emberek irányába, de sajnos a transznemű közösség nem részesülhetett ezekből. Ez egyszerre frusztráló és elszomorító" - mondta Denis Freedman, a Barney's kreatív igazgatója a WWD-nek. A poszt második felében megtalálja a fotókat a modellekről - akikről gyakran el sem hinnénk, hogy nem olyan neműnek születtek, mint amihez most tartoznak.

A Fivérek, nővérek, fiúk és lányok című kampány csak egy része annak a portfoliónak, amelyben helyet kapott még a Vanity Fair szerkesztőjének, Patricia Bosworh-nek szemelvénye, illetve fotóknak, amelyeken például a családtagok és a háziállatok is láthatóak. A tervek szerint hosszabb hangvételű történetek és kisfilmek is megjelennek majd a Barney's honlapján. A képeket az LMBT ügyek elkötelezett támogatója, Bruce Weber készítette. "Remélem, hogy a 17 új, transznemű barátról készült fotóim és filmjeim tükrözik majd azt a tiszteletet, amit irántuk érzek és azt, hogy menniyre lenyűgöz a bátorságuk" - nyilatkozta Weber.

Ön megmondaná, hogy nem annak születtek, aminek látszanak? A Barney's New York kiáll a transzneműek mellett.
Ön megmondaná, hogy nem annak születtek, aminek látszanak? A Barney's New York kiáll a transzneműek mellett.Bruce Weber / Barney's New York

Maga a téma nem új keletű, viszont ilyen részletes kidolgozottsággal még nem foglalkoztak vele - írja a Styleite. A modellek között van olyan is, aki már átesett a nemátalakító műtéteken (például a 23 éves Valentijn de Hingh Amszterdamból), de olyan is van, aki még a veleszületett szerveivel állt a kamerák elé (például Ryley Pogensky). A kampány összes fotóját ide kattintva találja meg!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra