Gombás csiga, avagy aluljárós burekas házilag

Zanza!

Nemrégiben gombapástétomot csináltam, akkor jött az ötlet, hogy készítsek egy kis gombás csigát is. Mint minden, kész levelestésztából kiinduló történet, ez is egyszerű, az eredmény pedig kísértetiesen hasonlít a metró alujárókban kapható gombás burekasra. Szóval finom.

gombás csiga1
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors,
olívaolaj
25 dkg mascarpone
5-10 dkg sajt
27,5 dkg készre nyújtott leveles tészta

  1. A megtisztított és felaprított hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk közepes lángon, míg elfő a leve, és elkezd pirulni.
  2. Ha megpirult, késes aprítóval pürésítjük a gombát. (Ha nincs aprítónk, akkor a gombát eleve szeleteljük nagyon picire, így nem feltétlen van szükség a pürésítésre.)
  3. Összekeverjük a krémsajttal a gombás masszát.
  4. A kész leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a gombakrémmel. Ráreszeljük a sajtot, feltekerjük.
  5. Egy centis darabokra vágjuk a feltekert tésztát.
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a csigákat (hagyjunk közte helyet, mert kicsit megnőnek).
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Blogmustra