OFFLINE

Galambszar formájú kitűző: menő vagy ciki?

2014. január 27., hétfő 15:12

A 30 éves ékszerésznek és ezüstművesnek, Frances Wadsworth-Jonesnak köszönhetően idén sem maradunk furcsa designertárgyak nélkül. A Glasgow School of Art-on végzett fiatal művész Heaven Sent névre keresztelt kollekcióját ugyanis olyan szokatlan formák ihlették, mint a madár- vagy kutyaürülék, hangyaboly illetve a járdára köpött rágógumi – írja a BBC.

Wadsworth-Jonest saját állítása szerint az Ealing és a Royal College of Art közötti ingázás ihlette meg. Mint elmondta, szeret furcsa, szokatlan helyeken kutatni a szépség után, és gyakran bámulja a földet, ami ugye tele van ilyen dolgokkal, Ealing pedig nagyon jó hely, ha inspirációra van szüksége. Ami pedig madárszart mintázó brossát illeti, az a babona ragadta meg képzeletét, hogy ha valakit letoj egy galamb, akkor az szerencsét jelent. 

„Biztos félkegyelműnek néznek, amiért egy csomó fotót készítettem az ürülékekről az utcán. Annak, aki ezeket viseli, feltétlenül szüksége van némi humorérzékre” – mondta kissé túlárazott, átlagosan 2500 fontba (914100 forintba) kerülő zúzott drágakövekből, féldrágakövekből, fekete gyémántból, zafírból és turmalinból készített kollekciójáról a művész. Méregdrága furcsaságaiból állítólag meglepő módon különösen sokat adtak el a Hollandiában. Másik, Thieves nevű kollekciójából pedig Jarvis Cocker, a Pulp frontembere is vásárolt egy hangyaformájú brosst. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ön mit gondol a fiatal designer különös munkáiról? Menőnek találja a luxus áron kapható galambfost vagy ön szerint inkább ciki és közönséges ilyesmit viselni a ruhánkon? Szavazzon!

1520 szavazat 1417 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta