OFFLINE

Már versenye is van kamubőrből készült cuccoknak

2014. január 24., péntek 13:04

Íme a nyertes cipő tervrajza
Íme a nyertes cipő tervrajza

Alice Lambert-Gorwyn, a Leeds Egyetem negyedéves hallgatója nyerte a PETA és a Beyond Skin nemzetközi vegán cipő tervpályázatát a napokban - írja az Ecouterre, amely szerint a vegán bőr és műszőr elszaporodásának köszönhetően egyre több hasonló, etikus divatra és fenntarthatóságra fókuszáló eseménnyel találkozhatunk majd a közeljövőben.

„A végeredmény letisztult és kifinomult lett. Őszintén hiszem, hogy a divat jövője a fenntarthatóságban, a kegyetlenség mentes anyagokban és az olyan cégekben és szervezetekben rejlik, mint a Beyond Skin vagy a PETA. Annak, aki szereti a divatot és törődik az állatokkal is, jó hír, hogy most már rendelkezésükre állnak olyan ruhák és cipők, melyek műbőrből és műszőrből készültek.” – mondta a verseny egyik zsűritagja, a televíziós személyiségként ismert Laura Whitmore.

„Szenvedélyes állatvédő és vegetáriánus vagyok. A közelmúltban elhatároztam, hogy nem vásárolok több bőrt sem. A jövőben szeretnék egy etikus vállalatnál dolgozni, amihez ez a verseny egy jó ugródeszkának tűnt. Nem beszélve arról, hogy ez egy fantasztikus lehetőség volt arra, hogy felhívjuk a figyelmet az efféle fontos problémákra” – nyilatkozta a nyertes, akinek lábbelije az egykori sminkes, Natalie Dean és Heather Whittle által alapított Beyond Skin 2014-es tavaszi/nyári kollekciójában debütálni a napokban.

A kizárólag állatmentes és újrahasznosítható anyagokkal dolgozó 2001-ben alapított brightoni székhelyű cég, ami javarészt vintage ihletésű cipőkben utazik, csizmáiért átlagosan 150 fontot (54119 forintot), a szandálokért 70 fontot (25250 forintot) a magassarkúkért 100 fontot (36090 forintot) kér a környezet és állatvédő vásárlóitól.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta