Kísérlet: ehetővé tenni a Smack levest

Zanza!

Nátrium-glutamát-tartalma miatt konyhailag tudatos körökben vállalhatatlan a Smack leves, de sokan szeretik és eszik, ráadásul ugyanúgy hozzátartoznak a csóró kollégista élethez, mint a tablettás borok, és a szanaszét hagyott mosatlan alsógatyák. Egy idő után viszont még a fanatikusoknak is unalmassá válik a zacskós kaja íze, olyankor pedig újraértelmezik a Smack leves fogalmát, és mindenféle trükköt vetnek be, hogy ehető, ízletes étel kerüljön az asztalra. Arra voltunk kíváncsiak, a turbózással sikerül-e vállalhatóvá tenni a vállalhatatlant.

Három, az ismerősöktől összeszedett receptet próbáltam ki ebben a témában, az eredmény pedig nem is lett rossz. Mindemellett tudni kell, hogy annak ellenére, hogy tojással, zöldségekkel, joghurttal dobjuk fel a tészta ízét, attól még a Smack nem lesz jó és/vagy egészséges kaja.

Smack saláta

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 1 csomag csirkehús ízesítésű Smack leves 
  • szárnyas fűszerkeverék
P1184122
Fotó: kh
  1. A csirkemellet apró kockákra vágtam, befűszereztem, majd forró olajon kisütöttem.
  2. A kaliforniai paprikát szintén kockákra vágtam, a saláta leveleit apróra tépdestem. 
  3. A zöldségeket egy tálba öntöttem, és rámorzsoltam a főzés nélküli tésztát. 
  4. A Smack leveshez mellékelt kis tasak tartalmát összekevertem a joghurttal, és ezzel locsoltam meg a tésztát, aztán jól átforgattam a salátát.
  5. A tál tetejét lezártam fóliával, és beraktam a hűtőbe. A saláta akkor jó, ha a tészta megpuhult a joghurttól, ez akár fél napot is igénybe vehet. 

Értékelés (1=Smack élmény, 5=házikoszt): 2

Mexikói Smack

  • 20 dkg mirelit mexikói zöldség
  • 1 csomag Smack 
  • só, bors
P1184124
Fotó: kh
  1. A zöldséget kevés zsiradékon megpároltam, majd hozzáadtam a Smack tésztát és a tasak tartalmát. 
  2. Felöntöttem épp annyi forró vízzel, amennyi ellepi.
  3. Ízlés szerint fűszereztem, állni hagytam öt percet.

Értékelés (1=Smack élmény, 5=házikoszt): 4

Tejfölös Smack

  • egy fél maréknyi felkockázott bacon szalonna
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 2 db tojás
  • 1 csomag Smack leves 
  • bors
P1194134
Fotó: kh
  1. A Smack leves tésztájára egy tálban annyi forró vizet öntöttem, amennyi épp ellepi, és hozzáadtam a mellékelt tasak tartalmát. A tál tetejét lefedtem egy tányérral. 
  2. A bacont megpirítottam.
  3. Amikor a tészta megpuhult, elkevertem benne a felvert tojásokat és a tejfölt, a tetejét pedig megszórtam a pirított bacon szalonnával. 

Értékelés (1=Smack élmény, 5=házikoszt): 2

Összesítés:

ha tényleg semmilyen más lehetőség nincs, mondjuk a tanyavilág közepén vannak egy téli háromnapos ünnep közepette, hát éppen ezt is meg lehet enni. De azért a Smack az Smack. Ennyi energiabefektetéssel, ha nincs atomháború, inkább azért főzzenek valami normálisat.

Blogmustra