Ékszerek és egyéb kiegészítők okostojásoknak

2014-ben sem lesz ciki hipszternek, geeknek vagy nerdnek lenni, legalábbis a massachusettsi Nervous System névre keresztelt márka szerint. A márkát 2007-ben alapító Jessica Rosenkrantz és Jesse Louis-Rosenberg ugyanis új generációs ékszereit, 4D-s alakváltó ruháit és háztartási designer tárgyait a tudomány, a technológia és a művészet összeházasításával hozzák létre héttagú csapatukkal.

A kreatív igazgatói székben ülő Rosenkrantz a MIT-n (Massachusetts Instisute of Technology) diplomázott 2005-ben építészet és biológia szakon, de tanult építészetet a Harvard Graduate School of Design szakán is. A márka tudományos részével foglalkozó Louis-Rosenberg pedig a MIT-n hallgatott matematikát, majd az épületmodellezésben és - tervezésben utazó Gehry Technologiesnál dolgozott tanácsadóként – írja a Designboom.

A természet ihlette egyedi ékszerek egyik nagy előnye, hogy a gyártási módszer sem igényel drága gépeket vagy megerőltető fizikai munkát, aminek köszönhetően kollekcióik darabjait megfizethető áron, 25 és 350 dollár (5485 és 76810 forint) között dobhatják piacra.

Nézze meg a galériában, hogy milyen egy szokatlan geometriai formát kapott ékszer, puzzle vagy egy telefontok, amit számítógépes programok, generatív tervezési módszerek segítségével digitálisan gyártanak le a tervezők. Szerint a legkülönlegesebb az egészben az, hogy az eljárásnak köszönhetően soincs két egyforma termék a kollekcióikban. Ha pedig ennél is többre kíváncsi, töltse a márka speciális alkalmazását, amelynek segítségével ön is részese lehet a tervezési folyamatnak!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek