Kiraktak a Victoria's Secretből egy nőt, mert szoptatni akart

A fehérneműcég egyik üzletében nem engedték meg, hogy egy anyuka a próbafülkében szoptassa meg a gyerekét, hanem kirakták - írja a Daily Mail. A 27 éves Ashley Clawson éppen 55 ezer forint körül fizetett egy texasi bevásárlóközpontban lévő üzletben, amikor felsírt a négy hónapos gyereke. A nő megkérdezte az egyik dolgozót, hogy nem etethetné-e meg a próbafülkében, mire teljesen leforrázta a kiszolgáló válasza. "Nem, nem szoptathatja a fiát az öltözőben, de nyugodtan elintézheti az utcán, mert senki nem jár általában arra" - felelte az alkalmazott. Erre Clawson kisietett az üzletből, megkereste a legközelebbi mosdót, és a vécén ülve etette meg a fiát. "Rengeteg érzés kavargott bennem: hitetlenség, reménytelenség, megalázottság, düh és zavarodottság." A közjáték miatt olyan kellemetlenül érezte magát, hogy rögtön felhívta a férjét, és hazament.

Ahogy a Daily Mail említi, az államban a törvény állítólag kimondja, hogy egy anyuka bárhol jogosult szoptatni a gyerekét, ahol nem illetéktelenül tartózkodik, azaz simán engednie kellett volna a Victoria's Secret alkalmazottnak, hogy bevonuljanak a próbafülkébe. Clawson azt mondja, hogy akkor se lett volna probléma, ha közel parkolt volna a kocsijával, mert gyorsan kiugrott volna, hogy kényelmesen megetesse a fiát, és akár még zenét is hallgathatott volna közben. Csakhogy a kocsi messze állt, így kénytelen lett volna a próbafülkét igénybe venni, ehelyett viszont az eladó azt javasolta neki, hogy menjen ki a januári szeles hidegbe, és tegye ki a gyerekét az időjárási elemeknek. Clawson nem hagyta aztán annyiban a dolgot, megírta az esetet Facebookon, és benyújtott két panaszt is az üzlet ellen.

Az internetezőket persze nem kellett félteni, Clawson azonnal több tucat támogató választ kapott. "Egy országos üzletlánc, ami ráadásul melltartókat árul tényleg nem engedi meg egy nőnek, hogy használja a mellét az üzletükben? Nevetséges" - hangzott például az egyik komment. Az ügyben megszólalt aztán a cég egyik szóvivője is. "Nagyon komolyan vesszük az ügyet. Régóta fennálló szabály nálunk, hogy megengedjük az anyáknak, hogy a boltjainkban szoptassanak, és nagyon sajnáljuk, hogy ezt nem követték ebben az esetben. Bocsánatot kértünk Ms. Clawsontól, és lépéseket teszünk annak érdekében, hogy minden munkatársunk megértse a házirendünket, ami örömmel fogadja a szoptatós anyákat az üzleteinkben." Clawson beszélt az üzletvezetővel is, aki valami ajándékot ígért neki, ami eddig még nem érkezett meg.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek