OFFLINE

20 divatos holmi, amit a pasik utálnak

2014. január 22., szerda 10:03

Divatkövető nőként természetes számunkra, hogy tavaly beszereztünk egy peplumos felsőt, aztán egy magasított edzőcipőt, nyáron csíktopban és magasított derekú shortban fesztiváloztunk, majd ősszel bokacsizmát és széles karimás kalapot húztunk a trendek jegyében. A Huffington Post szerzői körbekérdezték férfiismerőseiket, és egész meglepő lista jött ki: a pasik tulajdonképp semmilyen ruhát nem szeretnek a nőkön, bár a trapéznadrágot és skinny farmert nem utálják, és a blúzokra sem fújnak, de rengeteg olyan dolgot jelöltek meg gyűlöletes divattárgyként, amit mi nők szívesen hordunk. Nézze meg a listát, aztán szavazzon, egyetért-e vele!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Peplum

Sokan nem szeretik az alul fodorral ellátott felsőket, mert úgy tartják kövérít – mondjuk ezt Kim Kardashian pont bizonyította is terhesen –, de sok nő egyenesen imádja, mondván, pont azt a kicsi alhasi felesleget tünteti el, amit olyan nehéz letornázni. A pasik állítólag kivannak tőle, hát legyen:

Aashka Goradia színésznő novemberben a 41. International Emmy Awards-on vett részt tekintélyes peplummal.
Aashka Goradia színésznő novemberben a 41. International Emmy Awards-on vett részt tekintélyes peplummal.
Fotó: Neilson Barnard / Europress / Getty

2. Kötött, laza sapka (beanie)

A 2013/14-es tél trendje a hülyegyerek-sapka, angolul beanie. A szupermodellek is ilyenben flangálnak a divatbemutatók közt és minden fast fashion üzlet tele van a hülye feliratos, lazának tartott változatokkal.

3. Magasított edzőcipő

Nagyon reméltük, hogy végre kihalnak az Isabel Marant által feltalált magasított edzőcipők, valószínűleg a férfiak egy része velünk együtt reménykedett. Már az a része, amelyiknek van fogalma arról, mi az a magasított edzőcipő.

4. Széles karimás kalap

A Saint Laurent 2012-es téli kollekciójába álmodta meg az arcba boruló fedorát, mely amellett, hogy tényleg nagyon stílusos tud lenni, elég röhejesen áll a nők nagy részének.

5. Oldalt nyitott póló

Ha valamit, hát azt hittük, ezt szeretik a férfiak: fesztiválszezonban az oldalt végigvágott pólókon keresztül minden csaj melltartóját meg lehet nézni. Úgy tűnik, mégsem tetszett mindenkinek ez a trend.

6. Élénk rúzs és/vagy erős smink

Régóta tudjuk, hogy a vörös rúzstól kiszaladnak a pasik a világból, mert rögtön az jut eszükbe, hogy ha megcsókolják a nőt, az majd átragad rájuk. Teljesen érthető fóbia, ahogy az is, hogy a pandaszemű hölgyektől távolságot tartanak, hisz ki tudja, mi lapul az erős smink alatt?

7. Csíktop

A csíktop és bandeau-bikinifelső tényleg mindenkinek rossz mellett csinál.

8. Hegyes orrú cipő

Pont most jön vissza a divatba a hegyes orr, ami szerintünk még mindig kicsit jobb, mint a kocka alakú cipőorr. A férfiak szerint nem.

9. Műköröm

Ezt értjük. A legtöbb műköröm egyszerűen ijesztő vagy giccses, és káros is tud lenni, ha rossz körmös teszi fel.

10. Magas derekú farmer, short és szoknya

A magas derekú aljaktól kivannak valamiért a férfiak, egyik barátnőnk mindig meg is kapja barátjától ahányszor magasított derekú nadrágot vesz, hogy "nagysegg nap van". Valószínűleg ennyi a gondja a férfiaknak ezzel a trendi és kényelmes fazonnal, amiben nem fagy le a vesénk. Kár.

11. Lehajtható szárú bokacsizma

Hogy ez miért kapott külön bekezdést, nem értjük, mert nem olyan markáns trend, hogy mindenkin ez jöjjön szembe. Azért egy képet találtunk róla:

12. Ultramagas platform

A nagyon-nagyon-nagyon magas cipők nem csak előnytelenek, kényelmetlenek is, úgyhogy szokjunk le róluk!

13. Nadrágkosztüm

Miért is? Ja, mert túl férfias, és egy nő az legyen mindig nőies. Nem biztos, hogy ebben egyetértünk a Huffpost pasijaival...

14. Mély ülepű, bő nadrág

Erről már sokszor volt szó, most megint:

15. Masnik

Különösen a hajba biggyesztett masnik kínosak 10 éves kor felett, amiket a Louis Vuitton küldött kifutóra előző szezonban.

16. Vastag karkötők

Túl sok, túl csillogó, túl zajosan csörög – tök fölösleges:

17. Túlméretes kötött pulcsi

Mi imádjuk télen, nem is kell több, mint egy jó vastag, kötött pulcsi, főleg, hogy most épp divatos is – de a pasik állítólag nem szeretik, mert a legtöbb nő olyan benne, mint egy medve.

18. Féloldalas szoknya

Ezzel megint mi bajuk? Elöl látszik a térd, hátul nem látszik semmi. Talán pont ez.

19. Leggings

A leggings nem nadrág, de attól még kényelmes viselet – a Huffington Poston megkérdezett férfinak a legnagyobb baja vele, hogy unalmas. Hát tényleg ez legyen a legunalmasabb ruhadarab, amit valaha lát:

20. Válltömés

Túlságosan 80-as évek.

Ön szerint jó ez a lista?

 • 4471
  A legtöbb ilyen lista hülyeség
 • 1832
  Igen, én is pont ezeket a ruhákat utálom!
 • 1071
  Nem érdekel se a divat, se az ilyen listák
 • 1466
  Nagyjából egyetértek vele, a többit elmondom kommentben.

A listával nem kell egyetérteni, sőt szerintünk valószínűleg minden férfinak más az utálatos tárgy: például egy korábbi szavazásunkon az derült ki, hogy körülbelül a felük odáig van a vastag nyakláncokért, míg másik felük kirohan tőlük a világból.

Ezt fejtegeti a The Guardian szerzője is egy olvasói levél kapcsán, mely a téma kapcsán született. Hadley Freeman szerint egyáltalán nem kell az ilyen listákkal foglalkozni, azért meg végképp nem kell megváltoztatnunk stílusunkat, mert valakinek tetszeni akarunk. Úgy kell öltözködni, ahogy jól érezzük magunkat és kész – ráadásul a szerző szerint a legtöbb nő önmagának öltözik, nem a pasiknak. Mi ezzel nagyjából egyet is értünk, és ön? Szavazzon!

Elmondaná kommentben?

Keressen bennünket a Facebookon, és ossza meg velünk gondolatait a poszt alatt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta