no

Ezekre a mintákra vadászunk majd 2014-ben

Hála a divatházak kreatívtervezőinek, a 2014-es tavaszi-nyári szezonban sem maradunk mintás pulóverek és nyáriruhák nélkül. A jó ideje divatban tartott őrület idén nem merül ki az egyszerűbb állatfejes – tigrises vagy cápás – vonalban, az idei felhozatal szinte minden képzeletünket felülmúlja: menő lesz többek között a virág-gyümölcs minta, az art deco stílus, a futurisztikus vonal, a retro és a diszkó korszakot idéző printek is.

A refinery.29 szerkesztői összegyűjtötték a sarkunkban lévő szezon legmeghatározóbb mintáit, amivel garantáltan nem lövünk mellé a következő évszakban. Nézze meg a folytatásban, hogy mivel rukkolt elő a Saint Laurent, a Gucci vagy a Kenzo!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az egyik legszembetűnőbb különbség az elmúlt évekhez képest, hogy idén nemcsak a pulóvereken jelennek meg a grafikus nyomatok, hanem pólókon, kabátokon, és szoknyákon is.

2014-re a Blue Marine Alapítvánnyal kollaboráló Kenzót a legtöbb márkához hasonlóan megihlette a tenger élővilága, így egy halakkal és hullámokkal díszített kollekciót dobott piacra, ami várhatóan hamarosan megjelenik majd az utcai divatfotókon és az önimádó divatbloggerek ruhatárában is.

A kőgazdag huszonévesekre hajtó Saint Laurent vezető tervezője, Hedi Slimane a divatház hetvenes évekbeli ajakmintáihoz nyúlt vissza és az ikonikussá vált rúzsmintát tette ruháira. Kate Spade harsány színekben és citromokban gondolkodott, hasonlóképpen a Mother of Pearl márkához, mely szintén citromkarikákat és gyümölcsöket tett ruháira – ezeket is megnézheti galériánkban, zseniálisak!

Marc Jacobs nem csak viktoriánus szerelésekkel hökkentette meg a divathét közönségét: 2013-ban ő volt a Diet Coke kreatívigazgatója, ennek köszönhetően kollekciójába is beépítette az üdítőmárka logóját, tehát vehetünk kólás Marc Jacobs göncöket a 2014-es szezonban.

A modern kaliforniai stílusban utazó Clover Canyon egy pasadenai családi ház tervrajzát tette azúrkék árnyalatú zakójára, Alexander Wangot pedig megcsapta a kilencvenes évek szele és fekete-fehér színű kollekciójának pulóvereire a Parental Advisory Label feliratot nyomta rá, amit valószínűleg a több száz dolláros ára ellenére is gyorsan elkapkodnak majd az üzletekből.

Rachel Antonoff idén is egy imádnivaló és mókás kollekciót dobott piacra, melynek egyik legvagányabb printjén egy női fej látható, melyet a tervező nagymamájának egyik régi festménye ihletett. Hasonló vonalban gondolkodott Ostwald Helgason is, aki a kortárs művésszel, Sean O'Malley-vel közösen készítette el üde színeket és szerethető mintákat kapott kollekcióját.

A stílusváltásban gondolkodó Gucci selyem estélyiruháira és tréningruha-szerű luxusruháira nyomott art deco ihletésű mintákat, míg a Chanel tervezője, Karl Lagerfeld vidám, színes, fiatalos mintával dobta fel 2014-es gyűjteményét – pont, mint Tomcsányi Dóri.

A retro hatás is inspirálóan hatott a divatházakra, az egyik legmenőbb retro kollekciót a House of Holland designere, Henry Holland küldte kifutóra, akinél egyszerre jelennek meg a virágminták, a decoupage rózsák illetve a kockás-csíkos szoknyák.

A tavaszi-nyári szezon egyik leglátványosabb virágnyomatát kétségkívül Christopher Kane készítette el, de hasonlóképpen szerethetőek a retro hatású kollekciót piacra dobó Miu Miu virág-, valamint állatmintái is 2014-ben. Nézze meg a galériában, hogy milyen printekre vadászunk majd az elkövetkezendő hónapokban!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra