Baconbe tekert csirkemáj, pici extrával

A baconbe tekert csirkemáj a világ egyik legegyszerűbb fogása, ideális bulikaja, amit korábban előkészíthetünk, és nagy mennyiségben is könnyen előállítható. Ráadásul általában még azok is különösebb lázadozás nélkül eltüntetik, akik amúgy nem nagy rajongói a májnak és/vagy a szalonnának.

IMG 8294 v
Mirelle

Szeretjük az alapverziót is, de ha mégis némi kifinomultság látszatát szeretnénk kelteni, variálhatjuk aszalt gyümölcsökkel. Figyelem, a bacon sóssága miatt nem kell külön sózni a májat, sok is lenne, és ki is szárítaná.

50 dkg szép csirkemáj, szív nélkül
20 szelet bacon
5-6 szem datolya
5-6 szem aszalt szilva
5-6 szem aszalt sárgabarack
csipetnyi őrölt rozmaring

  1. A datolyát és a szilvát kimagozom, s a gyümölcsöket félbevágom.
  2. A bacont kiterítem, az alaposan megtisztított csirkemájat a felső egyharmadára fektetem. A májat csipetnyi őrölt rozmaringgal fűszerezem, majd a gyümölcsdarabokból vegyesen teszek mellé, és a baconnel együtt szorosan feltekerem.
  3. Fogpiszkálóval, hústűvel vagy szilikon kötözővel rögzítem a batyukat és sütőpapíros tepsire fektetem. Ez a pont azonban kiváltható azzal, hogy a feltekercselt bacon végét lefordítom a sütőpapír felé, így nem fog felpöndörödni.
  4. Amikor elkészültem az összes batyuval, akkor a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, s addig sütöm, amíg a bacon alaposan meg nem pirul. Amerikai konyhás lakásokban óvatosan ezzel az étellel, a sülő máj illata mindent beterít.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek