OFFLINE

Baconbe tekert csirkemáj, pici extrával

2014. január 18., szombat 11:56

A baconbe tekert csirkemáj a világ egyik legegyszerűbb fogása, ideális bulikaja, amit korábban előkészíthetünk, és nagy mennyiségben is könnyen előállítható. Ráadásul általában még azok is különösebb lázadozás nélkül eltüntetik, akik amúgy nem nagy rajongói a májnak és/vagy a szalonnának.

IMG 8294 v
Fotó: Mirelle

Szeretjük az alapverziót is, de ha mégis némi kifinomultság látszatát szeretnénk kelteni, variálhatjuk aszalt gyümölcsökkel. Figyelem, a bacon sóssága miatt nem kell külön sózni a májat, sok is lenne, és ki is szárítaná.

50 dkg szép csirkemáj, szív nélkül
20 szelet bacon
5-6 szem datolya
5-6 szem aszalt szilva
5-6 szem aszalt sárgabarack
csipetnyi őrölt rozmaring

  1. A datolyát és a szilvát kimagozom, s a gyümölcsöket félbevágom.
  2. A bacont kiterítem, az alaposan megtisztított csirkemájat a felső egyharmadára fektetem. A májat csipetnyi őrölt rozmaringgal fűszerezem, majd a gyümölcsdarabokból vegyesen teszek mellé, és a baconnel együtt szorosan feltekerem.
  3. Fogpiszkálóval, hústűvel vagy szilikon kötözővel rögzítem a batyukat és sütőpapíros tepsire fektetem. Ez a pont azonban kiváltható azzal, hogy a feltekercselt bacon végét lefordítom a sütőpapír felé, így nem fog felpöndörödni.
  4. Amikor elkészültem az összes batyuval, akkor a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, s addig sütöm, amíg a bacon alaposan meg nem pirul. Amerikai konyhás lakásokban óvatosan ezzel az étellel, a sülő máj illata mindent beterít.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta