OFFLINE

40 kép a 40 éves Kate Moss életéről és munkásságról

2014. január 16., csütörtök 09:40

Kate Moss január 16.-án tölti be 40. életévét, melynek szinte több, mint a felét reflektorfényben töltötte. A törékeny modellt 14 évesen fedezte fel a Storm Modellügynökség alapítója, Sarah Doukas a New York-i JFK repülőtéren és azonnal leszerződtette.

Első, a The Face magazinban megjelent sorozata óta már több, mint 300 címlapon szerepelt, számos kampányhoz adta az arcát, tervezett kollekciót több divatháznak,fotóiból kiállítást rendeztek, állítottak neki szobrot, de nevével fémjelzett parfümöt és könyvet is piacra dobott már az elmúlt években.

Annak ellenére, hogy sokáig „anti-szupermodellként” tartották számon a 172 centis Mosst, mégis korának egyik kultikus figurája lett, akiről várhatóan még életében leforgatnak egy életrajzi ihletésű filmet. Vagy kettőt. A megunhatatlan arcú modell - akit egyébként az Egyesült Királyság 99. leggazdagabb embereként tartanak számon- 15 évesen debütált John Galliano kifutóján Párizsban. Innen egyenes út vezetett Yves Saint Laurent és Louis Vuitton bemutatóira, aminek köszönhetően azonnal világhírűvé vált. – írja a Grazia Daily. 

Mossnak nem volt könnyű dolga a kilencvenes évek elején, amikor olyan szépségideálok lába előtt hevert a divatvilág mint Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington vagy Naomi Campbell. Az androgün testalkatú modell nem mindennapi sikeréről persze mindenkinek megvan a saját elmélete: „Mosst azt teszi rendkívülivé, hogy teljesen hétköznapi” – mondta róla az amerikai művész, Alex Katz még 2003-ban. Bruce Weber állítása szerint olyan izgalmat érez, mikor Mosst fotózza, mint amikor egy állatot vagy egy eleven gyereket kell lencsevégre kapnia. „Kate Moss mindenki számára elérhető és megközelíthetetlen, érzékeny és erős, valódi és fantasztikus, finom, vad és szexuális egyszerre„ – fogalmazza meg a Kate Moss jelenséget életrajzírója, Christian Salmon.

A világ egyik legismertebb modellje 2004-ben visszavonult a kifutóktól, azóta csak jó barátja, Marc Jacobs kedvéért hajlandó a Louis Vuitton párizsi kifutóján végigmenni. Legutoljára a 2013-es őszi-téli Louis Vuitton bemutatón volt látható rövid fekete parókában és hálóingre emlékeztető virágos ruhában, illetve kivételt tett fogadalmával a 2012-es londoni olimpia záróünnepsége kapcsán is, mikor is Naomi Campbellel lejtettek végig arany és ezüst színű Alexander McQueen ruhában a kifutón.

„ A Louis Vuitton-on kívül nem hiszem, hogy újra igent mondanék bárkinek is. De nem is tudom. Úgy értem, hogy soha ne mondd, hogy soha. Jó móka, de csak alkalmanként. Nem tudnék már ingázni London, Milánó és Párizs között, mint régen, de néha azért szórakoztató” – nyilatkozta a Moss a tavalyi Mulberry shown.

Nézze meg az óriásgalériában a brit szupermodell mesébe illő életét, a zűrös, botrányokban és románcokban gazdag kilencvenes évektől egészen napjainkig!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta