OFFLINE

Nőket csinálnának a pasikból a londoni divathéten

2014. január 9., csütörtök 13:36

Míg az év első napjaiban a legtöbb ember vagy szabadságon van, vagy igyekszik újra felvenni a munkahelye ritmusát, addig a divatvilág továbbra sem pihen: január második hetében elkezdődtek a férfikollekciókat bemutató divathetek, így már most tudhatjuk, hogy mit fogunk viselni az idei őszi-téli szezonban.

A divatvárosok közül a megszokott rend szerint London nyitja a bemutatókat, utána következik Milánó és végül Párizs. Az angol főváros bemutatói közül az öt számunkra legérdekesebbet választottuk ki: nem mondanánk, hogy férfiként mindegyik ruhadarabot felvennénk, de próbáltunk olyan kollekciókat felvenni a listánkra, amik valami miatt újdonságot hordoznak magukban. A galériáinkban megtekintheti többek között az androgün vonalon egyensúlyozó JW Anderson, a komor hangulatot tükröző Alexander McQueen, a klasszikus stílust idéző Rake és az örök kedvenc Burberry show-ján készült felvételeket is.

JW Anderson

Jonathan Anderson 2013-as őszi-téli kollekciójának legnagyobb inspirációi XIV. Lajos francia király és az ő arisztokrata gyökerei voltak, a kifutón bemutatott ruhadarabok pedig ugyanúgy lóghatnának egy nő szekrényében, mint az eredeti célcsoportba tartozó férfiakéban. Ha kulcsszavakkal szeretnénk leírni a tervező munkáját, akkor a rétegezés, bordázott, ujjatlan kabát kifejezéseket használva tudnánk bemutatni azt.

Színek tekintetében mintha közmegegyezés lett volna, hogy idén ősszel (is) kötelező a teveszínű kabát, hiszen rajta kívül máshol is belefutottunk ebbe az alapdarabba. A kifutón látott cipőkkel nem igazán tudtunk megbarátkozni, mindenesetre szinte biztos, hogy láthatjuk majd őket street fashion fotókon – maximum női lábakon.

Rake

Ha valaki a konzervatívabb, elegáns és férfiasabb vonalat részesíti előnyben, akkor neki a Rake kollekciója biztosan elnyeri majd a tetszését. Az angol időjáráshoz és divathoz igazodva a gyapjú és a tweed játssza a főszerepet és ha valaki szeretne színek tekintetében kísérletezni, akkor bátran ajánljuk a galériát – a fotókon szereplő kombinációk remek inspirációforrásként szolgálnak.

Kay Kwok

A divatipar egyre inkább Kínára koncentrál, de úgy tűnik, hogy a luxusmárkák iránt egyre érdeklődőbb lakosság mellett más is okot ad arra, hogy szemeinket az ázsiai országra vessük: egyre több tehetséges kortárs tervező bukkan fel, akik nemcsak hazájukban, de nemzetközi szinten is megállja a helyét.

A GQ China szponzorprogramjának köszönhetően Kay Kwok másodszorra mutathatta be kollekcióját a londoni kifutókon és ezúttal egy futurisztikus, formabontó, de még hordható viseleteket vonultatott fel. A homokszínű szövetkabát itt is feltűnik, de úgy tűnik, hogy a szezonok óta slágernek számító printelt pulóverektől sem szabadulunk az idei év végén sem.

Alexander McQueen

A McQueen évek óta húzónév a párnapos esemény palettáján, de kicsit vegyes érzelmeink vannak a legújabb kollekcióval kapcsolatban. Úgy tűnik, a divatház – nem meglepő módon – energiáinak nagy részét az haute couture vonalára fordítja, a férfiaknak bemutatott ruhadarabok például a mintákat leszámítva semmilyen WOW faktort nem hordoznak magukban.

Sarah Burton a hidegebb hónapokra egy egységes, javarészt fekete színekből álló kollekciót tervezett, amelyet csak a megszokott színes – ez esetben rózsaszín – kockák és egyéb grafikai megoldások törnek meg. Az öltönynadrágra húzott pliszírozott szoknyát nem teljesen értjük és nem is viselnénk, de az utolsó képen látható kabátot elfogadnánk.

Burberry

Nagy kedvencünk a Burberry márka, azonban a szezonról szezonra állandó minőséget és kreativitást nyújtó márka idei őszi-téli kollekciója bemutatója alatt nem kerültünk akkora extázisba, mint az elmúlt években. A körsál szerű selyemsálak mellett óriás méretű táskákkal és a klasszikus ballonkabát inkább nyárias verziójával találkozhatnak azok, akik betérnek a brit luxusmárka valamelyik üzletébe.

A pulóvereken épületek, a kabátokon virágminták, a pokróchoz hasonló poncsószerű kiegészítőkön pedig a Burberry-minta továbbgondolt változatai köszönnek vissza és az sem lesz csalódott, aki irhából készült bundát vagy aviátor kabátot szeretne viselni 2014 végén.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta