OFFLINE

Tibesz, Anti bá és a száz méter bél

2014. január 7., kedd 13:35

Az egész történet úgy kezdődött, hogy Hajni felhívta Tibeszt, hogy szakvéleményt kérjen a házi virsli receptről, amit találtunk. Az ítélet az volt, a recept hozzávalói ugyan tökéletesek, de mégsem fogunk tudni otthon virslit csinálni, ha van kedvünk egy virslicsinálós napon reggel odamenni, meg is mutatják, miért nem.

Na, így kerültünk egy borzasztó hideg decemberi reggelen Verőcére, Tibeszhez, és mesteréhez Anti bához. Akik meglepő dolgot mutattak nekünk: húsból, bármiféle gyanús hozzávaló nélkül is lehet virslit készíteni, még ha ez mifelénk nem is nagyon szokás.

A folyamatot sok-sok képpel dokumentáltuk, a nagy, profi gép nagyjából a harmadik kattintás után döglött meg végleg, úgyhogy mobillal fotóztunk, megtettük, amit lehetett, a képek minőségéért pedig elnézést kérünk.

Kattintsanak a galériára, és nézzék meg, hogyan készül a virsli, kisüzemi módszerekkel.

És ha már ott voltunk, a lelkünkre kötötték, hogy írjuk meg: a virslit nem kell főzni, azt ugyanis megfőzik a készítés során. Amikor megesszük, csak melegíteni kell, méghozzá körülbelül 80-90 fokos vízben, körülbelül öt percig. Így biztosan nem fog szétrepedni sem.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta