Videón mutatják be, hogyan készülnek a milliós luxustermékek

Nem tudom, önök hogy vannak vele, de mi imádunk "így készült" videókat nézegetni, legyen szó egy esemény backstage-éről vagy luxustermékek születésének körülményeiről. Mostani posztunkba három olyan filmet gyűjtöttünk össze, ami az utóbbi témát mutatja be: a Chanel idei tavaszi-nyári couture (személyre szabottan, kézzel készített) ruháinak, a Dior Miss Dior táskájának és – hogy a férfiaknak is kedvezzünk – egy Louis Vuitton cipőnek az elkészítését.

Láthatjuk, hogy a ruhák, kiegészítők nagy része kézzel készül, így nem is tűnik annyira meglepőnek, hogy az Hermès táskáira régebben többéves várólisták voltak. A lépések sorrendje rendkívül fontos, mindennek megvan a helye és nem lehet hibázni; talán így lehet legjobban összefoglalni azt, hogy miről is szól a milliós ruhák és kiegészítők elkészítése. Szánjon negyedórát arra, hogy megnézi a videókat: ígérjük, élményekkel lesz gazdagabb.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Couture ruha a Chaneltől

A januári videón az látható, hogyan készítik el a szakemberek a lehető legaprólékosabb munkával a tavaszi-nyári szezonra szánt haute couture ruhákat. A varrás is kézzel készül, a gyöngyöket egyesével applikálják fel a gondosan kiválasztott, minőségi alapanyagra. Igaz, hogy horror árúnak tűnhet egy milliós ruha, de ha belegondolunk, hogy hány ember bevonásával, hány óra vagy nap alatt készül el, és milyen anyagból, akkor kevésbé tűnik irreálisnak. Ezen persze jócskán dob még a Chanel címke, de a több évtizedes tapasztalatot meg kell fizetni. Az elkészült műveket a videóban a kifutón is láthatjuk.

Így készül a Dior Miss Dior táskája

Szinte már fojtogató közelségben mutatja meg a kisfilm a Christian Dior nevével fémjelzett Miss Dior táska elkészülését. Az anyag kiválasztása (a videóban krokodilbőr szerepel), a fából készült vázra történő ráillesztés, a zár összeszerelése, a márka nevének a táska belsejére festése is mind szerepel benne. Ami kívülről csak egy egyszerű táskának tűnik, annak a belső kialakítása mérnöki munka műve, elég kínos lenne például, ha egy több ezer eurós táskának leszakadna a vállpántja vagy szétesne a csatja.

A Louis Vuitton cipőjének születése

A férfiaknak is kedvezünk, megnézhetik, hogy az ő lábbelijük hogyan készül el. Míg a táskák általában egy, de legfeljebb 3 verzióban készülnek, addig a cipőknél minden méretnek külön kaptafa kell. A 40-45-ös méretig készülő férficipők minden egyes méretének külön mintát kell készíteni, ami megnehezíti a tervezési folyamatot. A Dior táskájának vázához hasonlóan itt kaptafán készül el a cipő, aminek a ragasztása és varrása komoly fizikai erőnlétet kíván meg. Gépet itt sem sokszor láthatunk, egyedül a felső- és alsórész összeillesztésénél bukkan fel mechanikus segítség. A kedvenc részünk a polírozás, amikor a burgundira festett talpból gyönyörűen csillogó felület lesz.

Ha több videót is szeretne nézni, akkor a videómegosztó portálokon a "Making of" kulcsszavak és a termék vagy márka nevének együttesére keressen rá!

Oszd meg másokkal is!
Mustra